Cautand pe internet cum sa imi organizez casa mai eficient, sa arate frumos si primitor, am dat peste o americanca ce povestea in tutorialul sau pe vlog de metoda Mariei Kondo. O japoneza experta in organizare. Tot cercetatand, sa vad cine este, aflu ca femeia asta e arhicunoscuta pe mapamond si eu nu auzisem inca. Am stat un pic sa ma intreb oare nu e cunoscuta la noi sau eu m-am concentrat atat de mult in arta de a fi mama inainte de toate? Hmmm, dar si celelate atributii, rufe, piata, gatit,lectii, curatenie? da, tot eu le execut!!!  Deci, orice metoda sa imi usureze munca e bine primita!

Bun, incep sa studiez, pe net ce-i drept ca nu aveam timp sa comand cartea si rabdare sa astept pana ajunge.

Ce am inteles eu, este ca Minimalismul Simplifica Viata si mai ales munca noastra a mamicilor.  Apoi sunt si alte metode cum sa impaturesti, cum sa multumesti lucrurilor ce te desparti de ele etc, etc. Cu cat aducem in casa lucruri/obiecte si nu renuntam la nimic se acumuleaza de fiecare data, apoi tot noi muncim sa curatam, aranjam…

Ok, ce am aplicat?

Regula “sparkle joy”. Fata asta zice asa : daca un lucru nu iti aduce “sparkle”adica fericire, doneaza-l sau araunca-l. Aici are dreptate. Nu ii fac reclama femeii ci metoda ei chiar functioneza. De ce sa tinem in casa obiecte ce nu le folosim de mai bine de un an doar ca,  poate intr-o zi va trebui la ceva (asa m-a invatat mama: las’ ca poate trebuie). Pe langa acestea, mai sunt si lucrurile/obiectele cu iz sentimental. Oh my Gosh! asa greu e sa te desparti de ele…. o da! eu nu am reusit pe deplin, inca mai lucrez la asta!

So, multumita Mariei Kondo, am creeat si eu regula mea: Regula de trei cosuri: de pastrat, de donat si de aruncat. Bun, mai important e ca trebuie aplicata in toata casa, bucatarie, baie, sufragerie, dulapuri, dormitoare, camara, garaj…etc.

Asta voi face impreuna cu voi mamici in perioada urmatoate si ma voi filma sa vedem impreuna rezultatul!

Sunteti gata?  Let’s go!

Sunt Elena si va imbratisez cu drag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.