tired-mom

Energie sau epuizare?

Poate te intrebi draga mamica de ce esti asa de epuizata la sfarsitul fiecarei zile si abia astepti sa te duci la somn. De ce, de cand au aparut copiii in viata noastra,  perna devine cea mai buna prietena. Ei bine, cum spuneam si in articolul anterior, inspirata de alte mamici din diverse colturi ale lumii am invatat sa fac liste, sa planific!

In prezentarea mea de inceput,  in articolul “My life, My jurney” spuneam ca am fost General Manager de hotel iar acum sunt GM caminului meu. Acasa, nu am subordonati ca sa deleg ci tot eu execut, deci listele de organizare sunt eficiente si salvez timp si bani.

Am ales sambata ca zi de facut liste pentru urmatoarea saptamana .

OK, deci, uite cum procedez eu:

  1. lista cu ce am de facut in mare luni, marti, miercuri, joi , vineri, sambata, duminica
  2. lista cu ce am de facut urmatoarea zi, o fac seara de seara, exemplu: dupa rutina de dimineata  imi impun ca intr-o zona a casei sa insist cu curatenia/depozitarea /organizarea spatiului atunci cand timpul imi permite.
  3. lista cu meniul de luni pana duminica Ma gandesc si la resturile ramase ca sa economisesc banuti.
  4. lista cumparaturi . Aici adaugam si lista ta mamico de recreere/rasfat.
  5. lista activitati cu copiii si/sau necesitatile lor :sedinte, stomatolog, sport, joaca, shopping pentru ei. 

Trebuie sa fim constiente ca nu avem o memorie extraordinara sa ne putem aminti 100% tot ce ne propunem sa realizam. (oh trebuie sa fac asta  si asta si asta si asta).

Fie scriem, de mana, pe hartie fie pe un gadget, un telefon/o tableta sau un laptop.Toate au functia de  planificare dar si de reminder. De ce sa obosesti mai mult creierul cand, notand poti bifa sau vedea mai usor ceea ce ai de facut in acea zi/saptamana/luna?

Va atasez un exemplu de calendar in care trebuie notat  tot ce este important.

november-2016-calendar-pictures

Sunt Elena si va imbratisez.

Va astept si maine cu Tip nr 3. Minimalism si metoda KonMarie!