Cum aleg sutienul, cum mă măsor, cum îl spăl.

     Aș fi vrut să încep acest articol cu fotografii ce surprind momente prețioase de la alegerea primului sutien al fiicei mele mijlocii dar, voi mai aștepta un an sau doi să îi mai crească sânii.

1.Cum aleg?

– o femeie ar trebui să aibă în garderobă minim 4 sutiene și anume unul alb, unul bej, unul negru si unul pentru sport. Forma sutienului depinde de tipul sânului și apoi de vestimentație. După trei nașteri și luni de zile de alăptat sânii mei sunt diformi și s-au micșorat. Partea bună e că am sâni sănătoși. Gracias a Deus!

2. Cum mă măsor?

După multe întrebări prin magazinele din mall-uri, cercetare pe Youtube și pe Google Romania am găsit înformații, ce m-au ajutat, doar la consultant imagine Mariana Romanică și pe site-ul celor de la Astratex

So, cum fac? Ce reprezintă cifrele, ce reprezintă litera?

1.Pentru aceasta operațiune, tip agent 007,  avem nevoie de un centimetru de croitorie, o oglindă mare și ceva de notat.

-Ne măsurăm circumferința, sub sâni, cu centimetrul paralel cu solul și notăm. Eu am 75cm(1)

-Ne măsurăm peste sâni, cu centimetrul în dreptul mameloanelor sau unde este cel mai voluminos punct al sânului și notăm. Eu am 81,5 cm aproximativ 82cm. (2)

Diferența dintre măsura sânului plin și circumferința mea reprezintă litera corespunzătoare cupei sutienului. Adică 2-1= LITERA , 82cm – 75cm= 7 corespondentul cupei A din tabelul de mărimi.

Deci măsura mea corectă este 75/A. Eu îmi cumpăram gresit 80B.

Imagine pentru single bra cupsize measurements in Centimetri
Satami online

Acum, după ce testați sutienul la cabina de probă, se ține cont de gaici sau babă și moș. Ideal este să încheiați sutineul la prima gaică căci ulterior, după mai multe spălări materialul se lasă și puteți muta la următoarea gaică. Sutienul e recomandat sa fie lipit de piele dar nu stâns încât să lase urme.

Închizatori tip baba și moș

Imagine similară

 

Am tinut cont de sfaturile Marianei Romanica, poti și tu accesa recomandarile sale de pe site-ul său sau de pe canalul de Youtube. Multumesc Mariana.

3.Cum spălăm sutienele?

Ideal ar fi să ne găsim timpul necesar și să spălăm sutienele la mănă, în chiuvetă cu detergent de bebelusi si periută specială but, who has time?… în 2019 este un adevărat lux.

Eu bag de obicei lenjeria intimă la mașina de spălat, pe culori sortată da, lenjeria nu mașina, la temperaturi joase de 30 grade, în săculeți speciali luați din Pepco . De curănd am găsit la Auchan un suport special ( 16lei), ca o bilă ce ajută sutienul să isi mențină forma frumoasă.

Uite cum arată:

Așa-i că e mai simplu?

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

Dacă îți plac articolele și ideile mele abonează-te! Mă mai găsești pe Instagram pe Acasa_cu_mami iar pe YouTube sunt tot acasacumami

Cu drag,

Helenita!

 

 

 

 

 

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.