20148679

Rufe patate de rugina?
Cum am descoperit, cum am procedat?

Azi mi-am planificat sa imi rezolv cat mai multe treburi, ca maine, duminica sa stau, sa ma relaxez. Mi-am pus pe lista sa aspir casa, curatat, gatit, rufe de pus la spalat la masina ( bine vreo 2, 3 masini, o nimica toata) apoi sa merg la cumparaturile saptamanale dupa ce mi-am fi terminat toata rutina de sambata dimineata. Bun. Am scris fiecarui membru al familiei ce atributii au si am plecat la shopping.

La intoarcere am strans rufele de pe sarma, de la uscat si surpriza am vazut pete de rugina pe lenjerii.

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri cu care te poţi confrunta este atunci când hainele tale încep să se pateze de rugina si de mucegai după ce le-ai scos din maşina de spălat dar, exista solutii pentru orice, rabdare sa avem!

Cum am procedat:

Am scos suportul de detergent afara si l-am spalat bine in chiuveta cu peria de vase. Apoi, pentru a curata bine in interiorul masinii de spalat, in zona de unde am scos suportul de detergent, am preparat o solutie astfel :

Am pus intr-un pulverizator detergent de vase, bicarbonat si solutie anticalcar si anti rugina si am lasat sa actioneze 10 minute apoi am pus si in masina de spalat un ciclu cu otet, alt ciclu cu solutie speciala Sano

Am curatat si filtrul unde am gasit monedele din imagine, pot spune ca am spalat bani???

Straluceste masina mea acum de zici ca e noua!

Acum poţi să îţi cureţi maşina de spălat printr-o metodă simplă şi să o faci să arate ca nouă, mai ales când este vorba de cuva în care  pui detergentul dar si in cuva unde sunt spălate hainele. Masina ta de spălat ar trebui să fie acum curată, funcţională şi fără urme rugina si mucegai. Iar procedura de curăţare nu costă mai mult de 10 lei.

In speranta ca informatiile mele va sunt utile lasati-mi un comentariu iar daca timpul va permite va invit si pe canalul meu de YouTube-Acasa cu MamI, sa imi fiti alaturi in calatoria mea de femeie, sotie si mama de trei prichindei!

Va imbratisez cu drag, Elena!

2 COMMENTS

 1. Felicitari!
  Dar raman doua probleme:
  1. Suprafetele care au ruginit, chiar daca sunt curate de rugina, fara aplicarea ulterioara a unui tratament corespunzator vor ruginii in continuare. In plus, solutiile care curata rugina manaca mai mult si mai rapid decat procesul de oxidare(rugina). Astfel apare riscul pierderii etanseitatii in zonele foarte afectate.
  2. Avand in vedere reclamele la tot felul de detergenti prezentati a fi anti-microbieni si anti-bacterieni, v-ati intrebat oare cum se face ca mucegaiul apare doar in zonele care au contantact cu acestia?

  Cu stima si cu speranta (ca ati inteles cum suntem prostiti).
  Numai de bine!

  • Draga Gica contra, multumesc ca mi-ai citit articolul.Tot ce pot spune este ca suntem liberi sa alegem ce produse ne dorim, nu am incercat sa fac un articol pentru a creea o poveste in spatele unui anumit produs(nu este un articol platit) si am spus ce am patit eu. Suntem o societate de consum si in 2018 tot ce cumparam credem ca investim pentru termen mai lung.De aici si garantii de doar 2 ani la foarte multe aparaturi, masini si alte nevoi aparent necesare. Da sigur este nevoie de intretinere permanenta.Si pe maini daca nu te speli cu sapun mizeria se aduna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.