Dormitorul. Renovare cu Spor și Qdecor, lux pe bani puțini!

 

Cum am renovat noi dormitorul cu stil, adică lux pe bani puțini. Simplu, prin planificare, organizare și multă răbdare.

Așa-i că marea majoritate dintre noi abia așteaptă să se întoarcă acasă?

Acasă, acolo unde pe fiecare ne întâmpină starea de bine și ne așteaptă un loc primitor pregătit pentru odihnă și relaxare?

Este sau nu dormitorul acel spațiu pe care îl definim a fi sanctuarul nostru, locul unde ne odihnim, ne iubim sau ne încărcăm de energie pentru o nouă zi?

Nu e necesar să cheltuiesti sume mari pentru a obtine o cameră primitoare si comodă în care să îți facă plăcere să te retragi la sfârșitul fiecărei zile.

 

Before

Medicii spun că somnul este cel mai important pentru sănătatea noastră după alimentație. Am ținut cont de unele sfaturi primite de la specialiști în domeniu la workshop-urile pe care le-am urmat și am zis că este vremea să ne zugrăvim și noi și să ne reamenajăm dormitorul.

Prietena mea, Gabi Ralea, specialist în reamenajari, mi-a povestit despre importanța luminii, a culorilor în dormitor, culorile pereților dar și a lenjeriilor, a draperiilor și covoarelor. Cu atâta informatie am zis gata, ne apucăm de treabă.

Asta se întâmpla în martie.

Am zugrăvit dormitorul la început de septembrie.

Dar, să vă povestesc cum am făcut.

Știu, știu, ca mămică organizată ar fi trebuit să zugrăvesc când ne-am propus tocmai pentru a fi un exemplu pentru cititorii mei dar, prefer să fiu autentică și să povestesc din realitatea noastră. De fiecare dată cănd am găsit o fereastră fix înainte apărea vreun eveniment neprevăzut sau vreo sărbătoare religioasă pe care le respectăm toți ai casei.

Am ajuns la jumătatea verii și am zis ok, dacă noi nu avem timp de renovare, angajăm zugravi, să nu ne prindă vremea rea cu dormitorul neterminat.

Vedeți voi, am întrebat câțiva meseriași dar prețurile ne-au dat pe spate.Ca și anul trecut, când am renovat alta zonă a casei, noi singuri, am decis același lucru și pentru acum. Zugravim singuri.

Am decis ce vrem, decorăm dormitorul cu temă nautică sau elemente ce amintesc de Caraibe..Not…Realitatea este alta.

Ne-am răzgândit între timp. Am ales culorile,un perete verde lime și restul alb.

 

2.Draperii,șine, perdele, covoare.

Cum în ultima vreme ador să am elemente cu mult alb ne-am luat de la Ikea perdelele și draperiile înainte să se schimbe catalogul și am prins reduceri (perdele 40 lei, draperii opace 120lei)

Sinele sunt de foarte bună calitate le gasești pe Qdecor.ro și le fac pe masură ta, cu prindere de tavan sau perete în funcție de cum ai ales draperiile. Livrare rapidă în București plus montaj dacă ai nevoie. Ce mi-a plăcut a fost că am fost sunată pentru feedback, dacă ne-am descurcat cu montaj, dacă vin bine predelele si draperiile dacă am nevoie să vină specialistul lor să se asigure că totul este bine.

 

Șina ca șina, pentru noi arată superbissim dar am fost foarte mulțumită de calitatea serviciului. Puține firme te sună după un timp să te întrebe dacă ești mulțumit.

Bun, având vopselurile, perdelele, șina și draperiile am purces la treabă într-o dimineață de sâmbătă.

Trafaletele, pensulele și scotchul de hârtie le aveam de anul trecut dar da, trebuie pus pe hârtie tot necesarul  înainte să te apuci.

Pentru renovarea/zugrăvirea camerei am avut nevoie de:

-Vopsea albă Spor cu ioni de argint(aprox 5l)

-Vopsea verde lime(aprox 2l)

-Trafalete blănos lat și îngust plus tăvița aferentă

-Pensulă pentru colțuri nr 40/50

-Scotch de hârtie pentru a acoperi prizele si mai ales marginea peretelui colorat.

– Bormașină, prelungitor

– Ruletă(cu sau fără laser)

– Băncuță, scară sau orice înălțător.

 

Pasul 1. Am scos din camera patul, noptierele și Tv-ul( sincer, aș renunța la el de tot dar,este aici altă poveste).

Pasul 2. Am îndepărtat șifonierul de perete cu un preș sub mobilă. A fost mult mai simplu și mai ușor de mutat.

Pasul 3. Am șters bine de praf pereții mai întăi cu o lavetă uscată apoi cu o alta mai umedă înmuiată în apă și săpun. Am spălat bine zona din jurul întrerupătorului unde erau urme de mâini(grăsimoase)precum și micile opere de artă ale copiilor.

Pasul 4.Scotch de hârtie și ziarele vechi. Pentru că unele zone trebuiau protejate am pus scotch la îmbinarea pereților, pe prize și pe rama la geamurilor-ușă. Pe jos, desi avem gresie și este simplu de spălat/curățat am preferat să punem ziare, foi reciclate de la flipchartul nostru de business sau pliante de la supermarket.

Pasul 5. Amorsa peretelui colorat. Am avut înainte peretele în culoarea fucsia.Culoarea ne place în continuare dar nu pe perete. O culoare tare, vopsea de caliate care a rezistat bine în timp dar care necesita amorsă acum pentru a aplica verdele. Am dat amorsă cu alb apoi am lăsat să se usuce timp în care am zugrăvit ceilalți pereți.

Pasul 6.Zugrăvitul. Să îi dea Dumnezeu sănătate soțului meu, el este omul bun la toate pentru că se autoeducă constant. De la el am învățat că cel mai bun trafalet este cel blănos și mai ales ca vopselurile nu de diminuează cu apă sau dacă este cazul foarte, foarte puțin. Ce credeți el este unul din acei puțini care chiar citesc etichetele deși sunt minuscul scrise.

Pasul 7. Montarea șinei și a draperiilor. Instructiunile ce vin cu șina aleasă de noi de la Qdecor sunt simple și foarte bine explicate. Am găsit centrul geamului și evident al camerei apoi am pozitionat șina pentru a marca unde vom da găuri. Necesar în poză. Draperia si perdeaua le-am montat ultimile după ce toată camera a fost amenajată.

 

Pasul 8. Curățatul vopselei de pe gresie. Oricât am încercat să protejăm tot au fost zone unde a picat vopsea și nu am văzut fie ca vorbim de tocărie sau gresie. Evident că s-au întărit. Le-am scos cu un burete nonabraziv de la Sano, apă caldă în care am pus puțin detergent de vase Spark.

Dormitorul arată acum aproape cum mi-am dorit. Lipsesc plantele ce ne dau oxigen natural. Momentan sunt pe terasă.Când vremea se va înrăutăți le vom aduce în dormitor.

Elemente de care am ținut cont: lămpile de pe noptiere, câteva pernuțe colorate mix& match, covorașe tip preș albe asta până vom lua unul adecvat. Oglinda, ce a venit cu mobilierul, am scos-o din dormitor pentru ca o regulă feng-shui zice că ne fură somnul. Deh, influențe asiatice.Un pic din toate,Peretele din spatele patului va avea 3 tablouri mari cu rama lată dar nu sunt comandate încă.

Specialistii spun asa: Pentru a obtine un efect odihnitor, axeaza-te pe culori relaxante, naturale, calde: crem, bej, bleu sau nuante pastel. Este de dorit sa eviti culorile puternice, contrastante. Daca iti plac in mod deosebit, alege un singur element – un perete, covorul sau draperia – care sa fie intr-o nuanta tare. Cromatica unui dormitor este organizata, de regula, in jurul unei sigure culori, cu cateva accente. Atunci cand alegi culoarea dominanta, gandeste-te si la accentele complementare, dar si la modul in care va arata acea nuanta pe pereti, pe podea sau perdele.

Cel mai important este că am minimalizat dormitorul de mobilier. Avem strictul necesar. Deja am reușit, după o aerisire de 2 zile, să dormim mult mai relaxați chiar și cu Tv în cameră. Mai avem de renovat dormitoarele de la etaj dar pas cu pas. Le-am lasat pentru anul viitor.

Tu cum zugrăvești când zugrăvești? Cum te organizezi?

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag

Spor și energie…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.