Gata, am decis, îmi eliberez casa de junk-uri!

Am ales azi, 1 iunie 2018, să spun stop consumerismului și risipei. Ca să nu mai cheltuiesc inutil pe lucruri de care credeam eu că am nevoie cândva, am decis să reduc, pe cât posibil, din tot ce am agonisit în 10 ani de când ne-am mutat în această casă.

O iubesc, o ador, e casa noastră facută cu multă trudă și dragoste! Oh, și ce povești minunate are!

Avea o vorbă tataia Nicolaie, Dumnezeu să-l odihnească (bine, e de la evrei însă dânsul a implementat-o cu succes) “sunt prea sărac să am lucruri ieftine “. Mi-am amintit asta mulțumită Nataliei, care a știut, în interviul pe care mi l-a luat, cum să îmi trezească amintiri frumoase despre bunicii mei. Mulțumesc Natalia.

Bun, asta NU inseamnă că de acum înainte voi cumpara doar lucruri scumpe, no way Jose. Voi încerca să nu mai am 3 rozatoare în bucătărie, 7 bureti la baie și 3 perii de frecat pe spate, 4 geci, 3 tipuri de bocanci, 8 perechi de blugi, 10 mileuri pentru noptiere, 20 prosoape, 8 lenjerii de pat mic,14 sutiene, 6 tipuri de șampoane că m-a influențat reclama xyz. Nop, nu sunt cifre din burtă ci realitatea mea de care vreau să mă detașez pentru că mi-am aglomerat casa cu junk-uri și tot eu muncesc la întreținerea lor.

Deci Helenita, stop risipei și consumerismului! Cum și de ce fac asta?

De mai bine de doi ani mă documentez despre minimalism, ce este, cum se aplică, mi se potrivește? Am scris despre asta aici. Minimalism nu înseamnă să trăești precum un om sărac. Am cercetat și despre consumul excesiv de nimicuri cumpărate fiind în diverse stări emoționale, despre psihologia cumpărăturilor și echilibrul emoțional.

Toate au legatură bine determinată între ele.

Sfatul meu: nu face cumpărături fără listă, pe stomacul gol sau când treci prin stări emoționale. Nu lua cardul de credit la tine ci doar cash strict pentru listă.

De ce m-am apucat de treaba asta? Hmm, oftez oleacă!

Cel mai fericit moment al Omului este atunci când conștientizeaza viața, sănătatea, timpul, atunci când pui frână și începi să pretuiesti fiecare moment, fiecare părticică din tine, fiecare clipă cu cei dragi!

Cu putin timp în urmă m-am oferit voluntar pentru o zi, alaturi de fetele mele, la cortul organizat de Asociatia Volunteer for life pentru sinistratii din Neamt. Dacă dati un click pe pagina lor să vedeti realitatea din Neamț si pentru o secundă vă puneti în locul acelor nefericiți cărora apele le-au distrus tot, absolut tot….sigur vă veti întreba oare chiar am nevoie de atata junk adunat?

Conștientizez cât de important este să creez amintiri frumoase alături de familia mea și nu să acumulez genți de brand sau mai rău 30 de perechi de pantofi,5 saci cu jucării și nșpe rujuri sau tigăi. Îi multumesc Celui de Sus pentru tot ce am iar ce îmi prisosește voi dărui cu drag.

mami si fetele
veselie

Lansez aceasta provocare pentru mine, pentru a rămâne motivată și oarecum mă îndatorez să vin cu rezultate. Știu sigur că mai sunt ca și mine mămici, tătici sau bunici care gândesc la unison și îmi sunt alături.

Vom începe împreună aceasta provocare pas cu pas, cameră cu cameră, zi de zi, ne vom sprijini si vom reuși impreună.

Hai și tu la marea shoppingareală și debarasare din casa ta!

Sunt Elena și te voi sprijini cu drag!

Spor și energieee..

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.