Tare mult mi-am dorit să am acasă un mini-spa. Să mă răsfăț ca la hotel de cinci stele!

O da, da, da, daaa să mă răsfăț după o zi lungă de roboteală, în cada plină cu apă parfumată, uleiuri esențiale, petale de flori și multă, multă spumă. Să mă relaxez la lumina caldă a lumânărelelor parfumate și să mă bucur de timp pentru mine. Să mă șterg apoi în prosoape moi, fix ca la hotel de cinci stele, să mă cremuiesc și să mă învelesc cu un halat pufos apoi să mă pierd în așternuturi curate și să dorm, ca un bebeluș, până dimineața. Pff, ce plăcere!

 

Lucrând mulți ani în industria hotelieră am aflat tips&tricks pentru toate situațiile posibile ce pot aparea la noi acasă. Fie că vorbim de restaurant/bucătărie, evenimente, conferințe sau camere de hotel, toate mi-au trecut prin mână.

După ce am născut a treia oară, o perioadă bună mi-am dus lenjeriile de pat și prosoapele la curățătorie pentru că îmi era dor de lumea hotelieră(încă mai am momente) și acel sentiment de coziness cum îi zic americanii.

Am descoperit că moftul meu era  doar o cheltuială în plus pe care am putut să o elimin doar aplicând ce știam foarte bine, doar devenisem expertă,păi nu? Păi da, se putea altfel?

Cum să ai prosoape frumoase și pufoase?

Iți împărtășesc câteva sfaturi din experiența mea, sfaturi de care îți sugerez să ții cont, pentru a avea prosoape ca la un hotel de 5 stele:

1. Achizitionează prosoape cu mult cotton/bumbac în material (ideal ar fi 100% bumbac).

Achiziționează prosoape de baie moi, pufoase, care se simt plăcut pe piele, la atingere. Eu una îmi doresc ca acest sentiment să se mențină și după mai multe spălări. Cu timpul, din cauza detergentului sau datorită concentrației mari de calcar din apă, prosoapele devin aspre și îsi pierd culoarea. Când am fost în postura de a aproba oferte pentru lenjeria moale de hotel, țineam cont de gramajul prosopului, mărime, densiate și neaparat să fie 100% bumbac, fie de Turcia, fie de Egipt sau India(acestea fiind țări cultivatoare de bumbac).

2. Sortează și separă prosoapele de lenjeria casei.

De la mama știam așa: “fata mea, când bagi la spălat lucruri, separă-le, albe cu albe, colorate cu colorate și lenjeria separat”. De prosoape nu mi-a spus mare lucru însă toată copilaria mea a fost marcată de prosoapele aspre, ce îmi zgăriau fața si de lenjeria apretată.

Sfatul meu: spală prosoapele separat de restul hainelor și apoi mai separă odată, pe culori. La cele albe poți adăuga un strop de înalbitor/clor pentru a rămane albe imaculat sau bicarbonat direct în cuvă. Efectul este același.

St Regis boutique
Sursa
3. Miros de îmbâcsit?

Dacă prosoapele și restul hainelor au miros de închis/îmbâcsit e musai să îți speli filtrul masinii și mașina de spălat cu o cană de bicarbonat, aproximativ 250 gr și 2 litri de oțet alb, turnat ușor, ușor peste pudră. Clătește bine.

4.Atenție la cantitatea de detergent, dar și la calitatea acestuia

Sfatul meu este să nu umpli mașina mai mult de jumătate și să ții cont de cantitatea de detergent folosită raportată la numărul de prosoape spălate la o singură spălare, dar și de calitatea acestuia. Ideal ar fi să folosești detergent lichid. Dacă prosoapele tale sunt colorate ca ale mele, nu folosi detergenți cu înălbitori sau 2 în 1. Chiar dacă crezi că le va dezinfecta, crezi greșit pentru că substanța folosită pentru albire nu va face altceva decât să le decoloreze. La fel și statul la uscat în soare puternic sau pe calorifer.

Imagini pentru white hotel towels

5. Pufoșeala prosoapelor

Cine nu își dorește ca prosopul de baie să fie pufos, moale, plăcut la atingere? În hotelărie prosoapele albe se spală la temperaturi  foarte mari și se clătesc foarte bine. Nu se folosește balsam iar după spălare, se bagă imediat la uscător. Bine, bine dar noi acasă nu avem mașini profesionale, deci cum facem asta?

Sfatul meu: Nu folosi balsam la spălare, de nici un fel. Pentru mirosuri plăcute eu adaug ulei esențial de lavandă sau lămăie. Pentru pufoșeală secretul meu este oțetul alb. În cuva pentru balsam eu adaug otet alb, o cană. Asta e toată magia!

sursa doTerra.com

 

Tu ce trucuri știi?

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

 

 

 

7 COMMENTS

  1. incearca si prosoape din bambus – sunt cele mai fine folosite de mine!
    Nu stiu insa cum rezista peste ani….

    altfel eu amestec rufele (albe cu culori deschise), prosoape cu totul, umplu masina aproape cu varf, detergent pe jumatate, balsam de 15 ani nu folosesc (habar nu aveam de efectul de pufosenie) dar pun putin otet la toare rufele.

    (te mai citesc dar nu comentez 😀 ….)

    • Buna, iti multumesc că mă citesti! Trebuie sa incerc sugestia ta cu prosoapele din bambus. De unde le achizitionezi?

  2. Buna, de unde achiziționezi uleiul de lavanda și ce detergent folosești pentru prosoape?
    Am aceeași problema, se aspresc🤔
    Nu știam până acum de bicarbonat și oțet :))
    Eu încărcăm cu detergent și balsam
    Bun sfatul, o să țin cont.
    Mulțumesc!

    • Bună Andreea, îți mulțumesc că mă citești.Ca detergent folosesc Ariel pt lucruri colorate sau Dero,detergent lichid.Uleiul de lavandă este DoTerra si m-am înscris în comunitate căci le ador și în bucatarie si pentru sănătate. Intră pe grupul meu, Essential life by DoTerra din FB iar prietena mea Mirabela te va indruma.

  3. Bună Elena,
    oțetul și uleiul unde îl punem aestecat în caseta pentru balsam? sau doar oțetul în casetă și uleiul esențial în cuvă?
    Mulțumesc,
    Adina

    • Buna draga mea. Uneori pun otet in cuva dar pun si in caseta balsamului. Uleiul esential il adaug mai tarziu. Am observat ca parfumul uleiului e mai pronuntat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.