Ce reprezintă proiectul “Hug my home”

Hug my home” este cel de-al doilea proiect personal după Marea Debarasare/Shoppingăreală de anul trecut.

Prin acest proiect, inspirată fiind de alte mame de peste mări și oceane, mame care au reusit, încerc să mă motivez, să reduc cât de mult posibil nimicurile din casă pentru a-mi eficientiza timpul liber să pot fi mai mult alături de cei dragi!

Femeia modernă se uită acum pe Google, YouTube si …Netflix. De aici și inspirația mea.

Hug my home este un proces de organizare și curățire a casei, proces ce se desfășoară în 12 săptămâni, după schema din poza de mai jos.

clutterbug.org
sursa

So, timp de 12 săptămâni, începând de astăzi, voi lua fiecare încăpere a casei (mai puțin garajul) și voi trece prin fiecare sertar sau cutie de depozitare.

După debarasare, organizez si mai apoi curăț.

Uitându-mă la emisiunea TIDYING UP de pe Netflix am observat cum Marie Kondo, înainte de a începe aplicarea metodei sale are un mic ritual de a se prezenta casei si a spune o mică rugăciune.

Unii zic că e nebună sau că este doar marketing emoțional dar pe mine m-a sensibilizat și voi încerca să aplic și eu.

Voi încerca să aplic concomitent parte din sfaturile Mariei Kondo de a lua fiecare lucru în mână, să îl simt dacă îmi dă sentimentul de Spark Joy sau să îi mulțumesc apoi să il donez/arunc.

Nu știu dacă filozofia aceasta #KonMarie mă va ajuta sau nu dar am să încerc, why not…

Vasseur beauty
Sursa

Ok, să revenim la lucruri mai pământești.

Pașii sunt așa:

  • declutter/debarasare
  • organizing/organizare
  • cleaning/curățenie

Sursa Pinterest

În prima săptămână, adică aceasta, mă ocup de dormitor/dormitoare.

Toată săptamâna voi căuta să îmi eliberez camera, dulapurile, sertarele, comoda, noptierele, de ceea ce NU îmi produce bucurie! Fix ca in poza de mai sus!

 

Sper să rămân la fel de motivată pe parcursul celor 12 săptămâni, sper să intru în primăvară cu toată casa primenită și pregătită de sărbatoare!

 

MarieKondo.com
Sursa

Am construit, împreună cu soțul meu un cămin armonios unde zi de zi, alături de copiii noștri, ne bucurăm de confortul și căldura ce ne-o oferă.

Acasă este spațiul unde ne relaxăm și ne umplem de energie. Din când în când este indicat să-i arătăm casei un pic mai multă recunoștință!

Dacă și tu îți iubești casa la fel de mult cum mi-o iubesc și eu, dacă – Hug my home– ți se pare un proiect bun de aplicat și la tine în casă, te invit să mi te alături aici sau pe Facebook si YouTube.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

 

2 COMMENTS

    • Multumesc Razvan. Orice metoda care ma ajuta sa imi organizez casa atfel incat sa am mai mult timp liber e bine venita.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.