• Reciclarea creativă ne-a unit și mai mult!

De câțiva ani încoace am redus consumul inutil si am încercat să îmi debarasez casa de multe nimicuri achizițonate sau păstrate, că poate trebuie cândva.

În ultima perioadă ne-am decis să mai reducem din cheltuieli și să ne folosim de tot ce avem prin casă, pentru a le da o nouă viată, o nouă întrebuințare.

Nu, nu am dat faliment ci cheltuim inteligent, responsabil zicem noi, atât cât avem nevoie.

Așa am început să facem DIY -uri prin casă!

Sau…

Cum curăț eu hainele de lipiciul de la pistolul de lipit?

Cu toții știm că în era www, YouTube s-a dezvoltat foarte mult iar tutorialele despre DIY sunt la îndemâna oricui.

Atât eu cât și fetele mele adorăm să facem diverse proiecte prin casă, dar…nu și murdăria.

Mami trebuie să găsească mereu soluții.

Cum acest lipici fierbinte lasă în urma sa fire fine ca pânza de păianjen, mai toate hainele noastre de lucru sunt lipicioase. So, cum îndepărăm lipiciul?

  1. Lipiciul de pe haine îl putem îndepărta ușor lăsându-l să se răcească bine apoi punem haina în congelator. Pe bune. Se scoate după un timp apoi se râcâie cu o racletă/spatulă sau chiar cardul de la farmacie. Procedura este cam aceeași ca la guma de mestecat. Se mai poate îndepărta și cu cuburi de gheață.

2. Acetona.O alta metodă pe care am aflat-o de la fiica mea Rihanna, căci a văzut ea pe net, este utilizarea acetonei. Fix ca la ștersul unghiilor. Am testat pe jeansi și a funcționat însă am dat și cu apă rece după îndepărtare altfel se albește locul.

3.Lipiciul fierbinte pe piele. Da, este periculos să lași copiii nesupravegheați atunci când lucrează cu pistolul de lipit. Chiar eu am suportat lipiciul pe pielea mea și m-am ars. Nu vreau să îmi imaginez ce s-ar întâmpla cu un copilaș. Riscuri sunt la orice pas însă îmi las copiii să experimenteze de mici cum se folosesc anumite instrumente.

Se lasă lipiciul să se răcească bine apoi se îndepărtează cu cuburi de gheață și se aplică imediat ulei. Eu am folosit un mix de ulei de lavandă si ulei de cocos recomandat de prietena mea Mirabela specialist în uleiuri esențiale naturale 100%. O puteți găsi pe Facebook dând clic aici Essential life by DoTerra

Imagini pentru lavender doterra

4. Spirtul sau alcoolul medicinal este foarte bun pentru a îndepărta lipiciul de la pistolul de lipit de pe sticlă, metal sau plastic în general materiale neporoase. Se umezește bine  locul si apoi se curăță cu cuțitul sau cardul de farmacie sau supermarket.

5.Lipiciul de pe lemn(blat, tocător) se îndepartează cu o solutie specială numită răbdare. Se lasă să se răcească bine apoi se îndepărtează usor cu cuțitul, cardul sau ce instrumente aveți la îndemănă.

Reciclăm creativ. Ateliere gratuite!

Fiind o societate de consum am zis stop risipei, fie că ne referim la jucării, haine, mâncăruri. Activitatea de reciclare și refolosire ne dă prilejul de a ne aduna si a ne bucura de momente frumoase alături de copii. Mâine-poimâine cresc și nu vor mai dori să ne fie alături, încet, încet vor zbura din cuib! Tocmai de aceea atât cât îmi permite timpul susțin ateliere de reciclare creativă gratuite pentru copii,părinți și bunici! Aceste ateliere le voi anunța pe Facebook în pagina mea Acasa cu Mami!

Ateliere

Sunt Elena și vă îmbrățișez cu drag!

Dacă vă place universul nostru de acasă ne găsiți și pe Instagram, Facebook și YouTube tot cu acelasi nume Acasa cu Mami!

Spor și energieee…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.