eu si Melissa la sapa

Atat de mult ne indepartam de tot ce e romanesc si devenim peste noapte un amalgam de influente ca nici nu ne mai amintim identitatea.

 

Mi-am creat un proiect – “Intoarcerea la radacini”- proiect prin care vreau sa imi invat prietenii si mai ales pe copiii acestora ce inseamna sa cresti o gaina, cum arata un ou proaspat in cuibar de paie, cum cresti o planta, cum o ingrijesti, cum sa te bucuri de tot ce natura ne ofera si omul nu modifica.

E drept ca fiecare are propria alegere, ca nu poti spune stop evolutiei tehnologice insa tot de noi depinde sa putem incetini ritmul asta nebun de modernism .

Am povestit duminica trecuta Melissei, prietena mea peruanca, despre proiectul meu si ea a spus -“da vreau sa invat”- mai repede decat puteam eu reactiona.

Luni dimineata a fost prezenta, impreuna cu fiica sa, la noi acasa. De la prima ora  ea si-a dorit sa invete gradinaritul, cum se curata rosiile de ierburi si mai ales copilitul si legatul.

Sincer in mintea mea a fost cam asa “hmm poate vrea  doar sa se distreze un pic iar fetele noastre sa se joace liber cu talpile goale pe gazon ori la piscina, vedem ce iese”.  In fine, era un gand contradictoriu in capul meu, vine din Peru, sta la bloc,ce ii trebuie ei gradinarit  Dar mi-am zis sa astept sa vad reactii, ce simte, cum se simte facand o munca exact ca pe vremea bunicilor..

I-am pregatit manusi de protectie, apa proaspata sa ne hidratam, solutie de protectie solara si am avut o noua surpriza.

 

Fata asta chiar si-a dorit sa simta pamantul cu mana ei, sa smulga ierburile cu mana ei, sa lege rosiile, desi stia ca se va inverzi, tot cu mainile goale.

Uite 2 fotografii cum arata inainte si dupa gradina de rosii in doua serii:

Atasez mai jos si video cu primele sale momente cand tine o sapa in mana si este bucuroasa din toata inima.

Am intrebat-o ulterior cum a fost, ce fel de experienta este pentru ea si am ramas uimita de raspuns sau: “pentru mine este ca o terapie, mi-am pus gandurile in ordine, m-am relaxat!”

Nu m-am gandit pana acum  a fi gradinaritul o metoda de relaxare, de terapie a sufletului!

Dupa ce ne-am facut treaba am mai plimbat-o un pic prin mini ferma mea apoi ne-am pus pe gatit un pranz peruan cu influente chinezesti.Un deliciu! va povestesc eu la rubrica “Ce mai gatim”.

Si eu am invatat de la tine Melissa si iti multumesc la randu-mi!

Sunt Elena si va imbratisez cu drag!

Melissa si sapa

1 COMMENT

  1. Buna Elena, chiar m-am simsit foarte bine! Sincer, si sper sa mai repetam ?
    Proiectul ” ne intoarcem la radacina” este un proiec foarte frumos unde noi ca persoane putem simsit si vedea ce important este sa cultivam si sa avem grija de producele care ne va hrani sanatos si din modul asta uitam producele idustrialisat ca timp modern nea sapasit ?
    Multumim Elena pentru invitatie, si scuze ortografie ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.