Organizarea documentelor, de la stres la bucurie!

Zilele trecute a fost nevoie să ajungem la medicul de familie pentru avizul medical. Eu, ca de obicei, ies ultima pe ușă că de, am de verificat gazul, lumina, geamul, ușile, pisicile, sticla cu apă, servețele umede, punguța pentru mici gunoaie din geanta, merele de ronțăit și daaa, geanta cu de toate. Ajung la garaj să scot mașina și constat că am uitat dosarele medicale ale fetelor.

Woman slapping forehead
Sheknows.com

Sarita, fiica mea de 5 ani, îmi spune: *Mami, lasă că mă duc eu să le aduc până scoți tu mașina din garaj!* OH YEEE, momentul meu de Bravo Helenita!

Elena Santos Home

Un copil de cinci ani știe exact unde să caute pentru că avem documentele organizate pe categorii, în locuri știute de toți membrii familiei.

 

Chiar dacă digitalul a intrat pe furiș dar, pe repede înainte în mai toate activitățile noastre,(job, bănci, plăți online, educatie) hârtiile încă ocupă o parte semnificativă din viața noastră și din sertarele noastre. 

Cum am făcut asta? Simplu, în 2 pași!

Pasul 1

Desemnează un spațiu.

Primul lucru pe care îl recomand este să găsești un spatiu destinat documentelor necesare de-a lungul vieții, cele mai importante acte de ținut bine. Adună membrii familiei și consultă-te cu ei. Este foarte importantă implicarea lor. Ulterior vei scapa de acel ” Mami, mami, mamiiiii, unde îmi e ….” Cu plăcere!

Am fost obișnuiți de mici ca actele casei, certificatele de nastere si cele medicale, alături de bani și caseta cu bijuterii să le ținem în șifonier.

Să ridice mâna sus cine nu a crescut cu depozitarea actelor, banii și bijuteriile în șifonier, în partea de sus, eventual sub lenjerii sau prosoapele bune!

Pasul 2

După ce v-ati decis asupra spațiului de păstrare, strânge toate hârțogăraiele pe pat sau pe covor și împarte-le astfel:

a) acte de tinut toată viața(actele casei, certificate nastere, diplome, dosare medicale),

b) de tinut 3-5ani(garanții electrocasnice, asigurări, mini credite)

c) facturi utilități(1-3 ani)

d) junk -yep, avem în bucătărie zona de junk, reviste, pliante de supermarket,(1-7 zile)

……………………………………………………………………………………………………………

 

Sursa poza Tony Hammersley

Etichetează!

Dacă îți plac culorile și vrei ca spațiul ales să arate bine îți sugerez să alegi dosarele sau cutiile de aceeași culoare, cu acelasi format de etichete ca în fotografia de mai sus/jos.

Spor la sortat!

Sper că informațiile de mai sus îți sunt utile și le vei aplica și tu când timpul îți permite.  Dacă îți plac postările mele despre organizare, curățenie și camin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificare la fiecare articol nou pe care îl postez apoi  împărtășește și cu prietenii tăi.

Te invit si pe  YouTube si Instagram, mă găsești cu același nume Acasa_cu_mami dar și în grupul cu idei de organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor si energieee…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.