14786950

 

Sapte pasi motivationali sa ramai organizata

1.Arunca ce nu e absolut necesar. Sa poti fi organizata cat mai eficient trebuie sa scapi de unele lucruri. Eu am implementat sistemul 3 baskets. In fiecare saptamana ma ajuta sa mai scap de ceea ce imi aglomereaza casa astfel:
– basket 1
– arunc,
– basket 2
– ma mai gandesc dar pun de o parte,
– basket 3
– tin (pun la loc).

2.Minimalism si  Simplitate.

Cu totii avem un loc in casa, in fiecare camera unde aruncam nimicuri(monede, nasturi,baterii chitante, carti de vizita etc).  Ei bine, creaza un cosulet bine pus si tine tot la un loc. Cand ai timp selectezi.

3. Rabdare si inovatie.
A fi organizat nu inseama gata scapam de tot in 5 minute sau cumparam cel mai scump dulap si aruncam tot acolo. E nevoie de timp sa poti sa iti gasesti tu insati un sistem in care,  pas cu pas, inveti cum sa te organizezi cat mai simplu si mai eficient. Am facut si eu nenumarate greseli (si inca fac dar invat continuu). In momentul cand simtim ca un anumit sistem de organizare functioneaza il aplicam in fiecare camera. Foloseste cutii /cosuri de depozitare.

Strange dupa tine

Da, mereu ma plangeam ca strang dupa fiecare insa nu si dupa mine caci nu mai aveam timp sau energie. Acum am inteles ca orice treaba/activitate incep trebuie sa o termin(ex. cand gatesc pun la loc toata aparatura folosita, cand pictez pun tot la locul sau pensule curate hartii etc).

5.Traista/Cosul cu nimicuri. In fiecare zi gasim cate ceva aruncate aiurea prin casa. Ia o punga sau un cos, aduna si pune la locul sau . Sotul meu spune copiilor “use your brain not your legs…”si are dreptate. De ce sa facem mii de drumuri sa punem tot la loc?chiar daca ai un apartament mic au o ditamai casa…fii organizat.

6.Fa liste. Poate suna a pierdere de timp insa pentru mine sunt foarte eficiente. Am lista meniu cu ce voi gati saptamana viitoare apoi in functie de asta lista de cumparaturi, lista de curatenie, lista cu to do….aaa si sa nu uit lista copiilor cu atributiuni extrascolare. Da ii implic, nu ii folosesc.

7 Imperfectul perfect. Cea mai importanta regula este ca nu trebuie sa fie tot perfect. Toti suntem oameni si nu roboti, mamicile chiar daca pot si stiu sa faca multe lucruri de-o data nu au superputeri. Si mamicile obosesc!

Fa pasi marunti si bucurate de fiecare realizare: azi fac camera x  sau calc, maine sterg geamuri sau sifonierul, apoi sertarul z….fa un plan.

Eu sambata imi planuiesc toata saptamana urmatoare. Poate nu reusesc sa indeplinesc tot insa mare parte da si nu uit sa ma bucur de tot ce pot sa fac .Cu timpul vom avea un sistem de curatare si organizare atat de eficient incat rutina zilnica se reduce la 15 minute  ( zilnic)…si avem timp si pentru noi pentru ca

nu-I asa si mamica e om si are nevoie de timpul sau de relaxare.

 

Sunt Elena si va imbratisez cu drag. Pe curand!

 

2 COMMENTS

    • Multumesc mult, ma ajuta mult comentariile sa stiu daca am facut traba buna cu manuta mea!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.