Foto arhiva personala

Cea mai buna negresa de post cu gem si nuci pe care am gatit ever!

Zau ca imi vine sa ma pupacesc de nu ma vad cand fac un lucru si imi iese foarte bine. Asa de sus mi se ridica stima de sine ca mai greu o aduc inapoi in corason. Sa revenim la cele lumesti, la noi in bucatarie.

Aseara, Rihanna, fiica mea a preparat briose si mi-as fi dorit sa apreciez munca ei insa o voi face dupa ce se va incheia postul. Daca toti vor servi dulce dupa cina, ma gandeam eu, trebuia sa le tin si eu companie la ceai, pai nu? Zis si facut dar ce pot prepara sa fie si bun si de post? Cornulete cu gem sau negresa cu gem.

Am ales varianta a doua, negresa.

Si uite asa mi-am facut negresa de post  de care s-au bucurat pana la urma toti si am realizat ca nu e nici o diferenta fata de cea cu oua. Parerea mea bro!

Uite reteta:

  • 500gr faina integrala
  • 250gr zahar brut
  • 500ml apa
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ling praf de copt
  • un varf de sare
  • 125 ml ulei
  • 50gr cacao bio
  • nuci dupa preferinte cam 200gr am pus eu
  • 4 linguri de gem

Pasul 1: Faina integrala o amesteci cu cacao, praf de copt, sare, bicarbonat, zahar…stii tu…uscate cu uscate…

Pasul 2: Adauga apa treptat, apoi uleiul si dupa ce adaugi nuca, adauga si gemul.

Pasul 3: Amesteca bine, bine toate ingredientele apoi punele intr-o tava peste care ai pus hartie de copt si baga la cuptor 20 minute. Bine, depinde de cuptor, important e sa verifici din cand in cand.

 

Cand este gata, scoti prajitura din cuptor si o lasi sa se raceasca apoi o portionezi si o decorezi dupa preferinte. Eu am folosit zahar pudra.Poti folosi fulgi de cocos sau…inventezi tu ceva sa iasa pe gustul tau.

Gata, asta e tot! Simplu ca buna ziua! Serveste cu un ceai cald.

Pofta buna!

Sunt Elena si te imbratisez cu drag!

Spor si energie!

P.S. Tu ce prajituri de post stii?