Helenita, ce mănânci de nu te îngrași?

Helenita, ce program ai? Helenita ce sucuri bei? Helenita, te știu de câțiva ani și nu te îngrași, cum faci?

Fără diete, doar inspirații și rețete!

Țin să precizez încă de la început că acest articol este doar informațional. Dacă ești în căutare de diete sau sfaturi gastronomice sănătoase recomand să apelezi cu încredere la un specialist în nutriție.

Eu mă inspir pentru mic dejun, prânz, cină din rețetele unor bloggerițe certificate în nutriție si educație alimentară sănătoasă:

  1. Andreea Carmen-Radu, consilier educatie alimentară
  2. Florina Badea, Health& nutrition coach
  3. Elena Claudia Buneci,health coach certificat si tehnician nutrionist.
  4. Daniela Niculi . Food for your soul
  5. Laura Matac, Masa în familie

Nu am un meniu fix dimineața dar mă străduiesc să fie un mic dejun cât mai echilibrat.

Mic Dejun

Uneori, după ce beau paharul cu apă și îmi fac micul ritual, încep ziua cu o ceașcă de cafea la ibric sau instant din orz, cam la fel ca Inka de pe vremuri apuse.

Micul dejun este variat, în funcție de timp sau starea pe care o am.

Uneori mănânc mai dulce, uneori mai sărat, sunt zile și zile. Am grijă totuși ce mănânc în faza luteală (știi tu, treaba cu ..pe stop). Indiferent ce prepar, moderația este cheia!

Mic dejunul meu este uneori cu pancakes americane sau omletă cu roșii și brânză bulgărași sau ou fiert, avocado si morcov sau ardei,

sau cereale cu ovăz, fructe confiate sau proaspete, seminte și nuci pe care le iau de la Sano Vita.

Ca idee de economisire, dacă și tu comanzi de la ei introdu codul acasacumami și primesti 15% reducere. Îți scriu unele rețete la finalul articolului!

Sano Vita
Elena Santos Home

Dacă sunt acasă și am timp, pe la 10.30 să îmi fac un fresh sau smoothie pentru a mă energiza sau mai simplu apă cu arome.

Este posibil ca imaginea să conţină: mâncare

Elena Santos Home

Gustarea

Gustarea mea mai poate fi si un kefir cu mixt de nuci sau rondele de orez sau pur și simplu un fruct.

Elena Santos Home

Prânz și cină

Indiferent ce optez să prepar nu ne lipsește salata sau legumele în general.

Guacamole

 

Da, uneori mănânc la fast-food. Aș minți să spun că nu îmi cumpăr acele aripioare picante sau un burger delicios ori o pizza diavola. Da, mâncăm cu plăcere  dar cum spuneam și mai sus, cu moderație.

Pe lângă toate astea nu uit să mă hidratez cu apă dar și cu un vin bun sau o bericică. Nu, nu îmi impun restricții la nimic dar cel mai important pentru mine și familia mea este moderația.

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Desigur că, ocazional, avem și desert! Rihanna, fiica noastră mijlocie este specialistă dar mai fac și eu ba o negresă, ba o plăcintă sau banana bread cu nuci.

Unsplash red cherries on clear glass bowl
sursa

 

Retete

1.Budinca de Chia (reteta Claudiei, Mame cu pofta de viata)

  •  250 ml lapte vegetal cu migdale SanoVita
  •  30gr seminte chia
  • 2 linguri de cacao sau Karob
  • un praf de scortisoara
  • o lingura de miere sau zahar de cocos
  • fructe

2. Guacamole

  • 3 Avocado
  • 1 ceapă rosie mare
  • 2 fire se usturoi verde sau 3 catei de usturoi uscat
  • 1 rosie mare
  • sare și piper
  • 1 limetă sau lămâie
  • ardei iute jalapeno (dar este optional)
  • 1 legătură de coriandru sau pătrunjel.

3. Banana bread

  • 3 banane coapte bine și pisate tip piure
  • 125g unt, la temperatura camerei
  • 2 linguri de sirop de agave, sau miere SanoVita
  • 10 picaturi de ulei esential de lamaie (sau o lingurita extract vanilie sau ce aroma doriti)
  • 2 linguri de lapte vegetal sau normal
  • 1 pic de sare
  • 3 oua
  • 1 cana zahar brun sau alb bio
  • 1½ -2 de faină
  • 1 plic drojdie Dr Oetker
  • 1 varf de lingutița bicarbonat.
  • nuci la alegere

4. Beef Wellingnton

  • prosciutto(12 felii late)
  • sare,piper
  • mustar (de preferinta enghish)+ pensula de uns
  • ulei de masline( vegetal)
  • unt 50gr
  • cimbru
  • ciuperci porto bello(sau ce aveti)
  • 3 cepe mici(daca se poate shallots)
  • 5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri de ou crud
  • foaie de placinta necoapta(si din comert e ok)
  • film sau folie de plastic pentru impachetari
  • hartie cerata sau hartie de copt si tava normal

Sos  separat din reductie de vin si otet balsamic

5. Negresa de post

  • 3 cani faina de grauFoto arhiva personala
  • 1 cana de zahăr brut
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de Karob(pudra de roșcove)
  • 10 linguri de ulei de cocos topit
  • 2 cani de apă

 

Sper să îți fie de folos experiența mea culinară și să te inspire. Nu uita de codul cadou Acasacumami cand cumperi ce ai tu nevoie de pe Sanovita.ro

Dacă îți plac postările mele despre Casă și Grădină, adică despre Organizare, Grădinărit, Curățenie, Bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami.

Mă  mai găsești pe YouTube cu același nume Acasa_cu_mami  sau ElenaSantos_Home pe Instagram dar și în grupul despre organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Spor și energieee…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.