Imagini pentru xmas fireplace with cats
pinterest

Cum îmi mențin casa parfumată și curată cu trei pisici jucăușe?

Cea mai frumoasa imagine pe care mi-am creat-o de dinainte de Pinterest despre pisicuțe, este aceea lângă un șemineu cu un pahar de vin roșu, mirosind a iarnă, lemne care trosnesc, pisica tolanită la picioarele mele împodobite cu ciorapi de lână făcuți de bunica, alături de bărbatul perfect pentru mine, tatăl copiilor mei. Se întâmpla să îmi doresc asta în urmă cu 20 de ani. Toate mi s-au împlinit, cu excepția șemineului dar mai am un strop de răbdare…

Am avut 8 pisicuțe la un moment dat!

Se știe că animalele de companie, în special pisicile aduc mereu bucurie, dar este sigur că cei care locuiesc alături de pisicuţe au o viaţă foarte interesantă, fie pentru că aceste  uimitoare feline sunt afectuoase și simt cănd ai nevoie de ele în preajmă, fie pentru că sunt capricioase, foarte capricioase!

Când ai litiera pisicilor curată, nu numai ele sunt fericite, ci întreaga casă e liniștită și miroase a… curat!

Avem acum trei pisici, una tigrată, una albă și una neagră. Kitulina, Alba(aka Pituț, Bella sau Kitty) și Leuț. Copiii și soțul meu au ales numele lor!

Nu am știut mai nimic despre creșterea pisicilor atunci când fiica mea mijlocie a adus acasă prima pisicuță. Acum 4 ani!

De atunci și până azi, am fost nașă, moașă la mai multe serii de pisicuțe și polițistul exigent cu litierele pisicior. Am detestat mirosul de urină. Yack….

Sunt drăgălașe, mieroase, alunecoase, dezmierdătoare și cel mai important pentru mine sunt eliberatoare de stres prin vibrațiile torsului lor. M-am obișnuit foarte greu. Acum le ador!

După multe situații, (să zicem unele situații ce miroseau a… ceartă, mai prin toată casa), situații în care am fost mămica puilor abandonați de pe străzi și salvați de Rihanna, pui neexperimentați să facă la litieră, capricioși, neobișnuiți cu mângâieri, plus nenumărate aventuri, am reușit să rămânem cu 3 pisicuțe și o mamică fară nervi.

foto arhiva personala

Am perseverat si  cum am reușit să rezolvăm situația litierelor, am stabilit cine e responsabil cu întretinerea curățeniei pisicilor, cum a fost liniște în casă pe subiectul curățenie pisici.

Nu e deloc ușor!

Yep, acum avem 4 litiere, 2 afară acoperite, 2 în casă și acum sunt 3 persoane care curăță și curăță și curăță și curăță…

Am văzut pe Emag o litieră super-truper, arată senzațional, uite mai jos, însă și prețul este pe măsură aproape 500 lei. O my God!!! Mai aștept oleacă niscaiva reduceri.

Litiera cu acoperis Oster, cu ventilator 220V, 64x40x46cm

La început, nu am știut mare lucru și am îngrijit pisicile conform lui Dr. Google. Pas cu pas, am învățat că o pisicuță are nevoie de vaccinuri, de deparazitare, de mâncare conform vârstei, de nisip special, de spray odorizant pentru a neutraliza mirosul, de accesorii speciale de pieptanat și îndepartat blana de pe canapele, de jucării și câte și mai câte. Miau…

 

Yep, pisicile sunt așa de dragălașe însă nu ne-a spus nimeni cât de tare miroase Ză pipilică al lor si ce trebuie făcut. Am testat tot felul  odorizante și nisipuri speciale pentru litierele lor până am reușit să găsim nisipul ideal.

Litieră curată cu nisip care se agregă. Yep, salvarea noastră!

Acest nisip, care se agregă, adică se lipește în contact cu ceva umed, a fost conceput încât să permită extragerea urinei şi a fecalelor din litieră fără a schimba toată cantitatea de nisip. Conţine de asemenea o substanţă numită  bentonită care permite nisipului să formeze un agregat solid atunci când absoarbe umezeală. Bine de stiut este faptul că există şi substanţe bazate pe fibre naturale care ajută la agregarea nisipului, există nisip care se agregă si nisip care nu se agregă.

O formulă biodegradabilă ar fi ziarele. Ele absorbă urina însă mirosul rămăne.

letiera pisicii varianta Purina

 

Pănă va fi disponibil și în Romania litierele Purina sau orice tip de litieră care acoperă mirosul și sunt la un preț accesibil, asta până când are timp stăpânul să curețe, la noi în familie se face curat la pisici de 4/5 ori pe zi. Asta e condiția impusă!

Am acceptat să avem pisicuțe în casă doar prin responsabilizare.

Eu una am crescut la curte iar bunicii mei deși iubeau animalele foarte mult, nu aveam voie cu ele în casă, mai ales în zona bucătariei.

Odorizantul ce se aplică deasupra litierei se poate cumpăra sau confecționa în casă. Eu am facut unul în casă, cu miros de lavandă. Am folosit apă, vodcă si ulei esențial 100% de wild orange sau lavandă pură de la DoTerra.

lavender
Amanda Gerber

SFAT

Înainte să achizitionati o pisicuță, asigurati-vă că sunteti responsabili pentru întreținerea ei. Pare ușor, desigur și așa este, după ce te pui la punct cu toți pașii pentru a avea o pisicuță sănătoasă și curată!

Amuzament:

sursa Google

Notă: acest articol nu este conceput ca plasator de reclamă. Pur și simplu aleg produse de calitate pentru membrii familiei mele asta însemnănd chiar și pentru membrii necuvântători.

În articole viitoare vă voi povesti cum înlătur eu părul de pisică de pe canapele, haine și toate obiectele care intră în contact cu ele.

Sunt Elena și vă îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.