Cum speli si cum albesti lenjeria alba de pat?

Simplu, cu 2 ingrediente ce le ai deja in casa: otet si bicarbonat.

Imi place sa ma scufund, asa, intr-o lenjeria alba si frumos mirositoare, ori de cate ori imi doresc un moment de relaxare in patul nostru. As sta si as lenevi, ore intregi daca nu ar suna clopotelul imaginar, in care mi se reaminteste constant ca sunt mama de 3 si am anumite atributiuni in casa. Ce-i frumos, dureaza prea putin, asa-i?

Bun. Sa incepem, zic. Poate aveti, poate nu aveti lenjerie alba in casa insa, totusi e bine de stiut cum sa albesti lenjeria fara a utiliza clor.

E neplacut, la sfarsit de saptamana, cand schimbam lenjeria, sa o vedem ingalbenita de  vreme, apoi de la pielea noastra, uneori de la machiaj, cand mama e prea obosita sa se demachieze sau chiar de la transpiatie.Yack…

Am testat clor, temperatura de 90 de grade sau produse de inalbire ori Oxi action, cu bule sau nebule…tot se vad diferente. Uff.

“O prietena mi-a recomandat…”. Nuuuu…nu e reclama aia de la Tv cu medicamente in care iti recomanda prietena ce sa iei in caz de..”. Nop!

Sursa foto Pinterest

In cazul meu mama (si bunica cand traia, Dumnezeu s-o ierte) mi-a recomandat sa pun in masina de spalat (Albalux aveam noi candva)…BICARBONAT! Yep…pe langa detergentul normal, se pune in cuva bicarbonat iar in orificiul unde pui balsam, se pune o cana de otet.

 

Lenjerii pe sarma

Logic ca reactia mea a fost, pfff, fugi de aici ca imi fac masina praf, vrei sa faca spume ca un vulcan? No way Jose!

Ei bine dragilor, pana la urma, am incercat si functioneaza! Traiasca mama, sa ii dea Dumnezeu sanatate, saru’mana!

Gluma, negluma, pe bani putini, poti sa iti albesti lenjeriile perfect si, sa revina la o nuanta cat mai apropiata de albul imaculat, ca de lenjerie noua.

In momentul cand stii ca masina incepe ciclul de clatire eu mai pun 50ml apa cu 10 picaturi de ulei esential in orificiul pentru balsam. Au rufele un miros… demential, zau asa!

Te-am convins? Incearca! Scrie-mi apoi.

Sunt Elena si te imbratisez cu drag!

Daca stii vreun prieten cu lenjeria imbacsita…da-i reteta mea, pardon, a mamei!

Spor si energie!