Ca orice mamica cu timpul limitat, m-am gandit sa imi gestionez cat mai bine activitatile de acasa pentru a gasi timp suficient pentru familie, pentru odihna si timp pentru mine. Asa au aparut listele mele de organizare fie ca sunt de shopping, meniuri sau To do pentru fiecare membru al familiei. Vreau nu vreau, curatenia imi apartine, cu toate ca copiii au atributiunile lor si ajuta foarte mult. Acum am 2 kituri, unul cu produse comerciale din supermarket si unul cu produse home made.

Azi va scriu despre suportul lor.

Sursa foto: arhiva personala

Pentru ca avem o casa cu multe incaperi pe 2 nivele, imi este foarte greu sa urc-cobor dupa produse.Tot uitandu-ma la diverse tutoriale pe Youtube am vazut ca americancele au un suport cam cum au constructorii sau mesterii trusele lor de lucru.

Bingo!, mi-am zis, trebuie sa imi iau si eu asa ceva sa nu mai urc-cobor de zeci de ori dupa cate ceva. Mi-am luat la inceput un cos, ca cel din imagine, apoi am gasit un suport exact asa cum imi doream, traiasca Amazonul.

Uite ce contine Kitul de curatenie generala:

  • 2Lavete din microfibra
  • spray/pulverizator de geamuri
  • spray cu ceara de mobila
  • burete
  • perie de frecat si periuta de dinti veche
  • detergent cu degresant/anticalcar pentru ceramica/faianta/vas toaleta
  • pamatuf pentru praf/panza de paianjen
  • manusi, saci gunoi
  • hartie
  • bicarbonat

Separat, am matura si galeata cu mop, telefonul si casti pentru muzica sau ascult diverse tutorial educative. Dupa parerea mea faptul ca nu mai urc si cobor sau intru din camera ies, ca am uitat ceva ma ajuta foarte, foarte mult sa economisesc timp.

Nu cred ca exista mamica in lumea asta sa dedice tot timpul curateniei versus copiilor, sotului sau ei insasi.

Cum traim in secolul pe repede inainte si timpul parca tot asa trece am spus stop: EU, NU MAI VREAU SA PIERD TIMP PRETIOS AIUREA. Ma organizez, minimalizez unde e cazul si planific pentru a putea toata familia sa se bucure de compania mea, inclusiv eu cu mine insami. Pai nu? We only live once!

Acum te intreb: suportul din imagine este o necesitate de a reduce timpul de dute-vino dupa produse sau e un moft? Pentru mine e o necestitate.

Daca si tu ai idei de organizare a produselor de curatenie, scrie-mi. Poate ai o metoda mai eficienta decat a mea si merita incercata!

Sunt Elena si te imbratisez cu drag.

Spor si energie!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.