supa Gaspacho Andaluz

 Supa rece cu rosii si alte zarzavaturi!

Vara obisnuiesc sa folosesc cat mai multe legume din gradina mea pentru a gati. Pentru ca pe canicula nu prea avem chef sa mancam  fierbinte, m-am gandit sa prepar o supa rece din rosii si zarzavaturi la indemana.

Supa Gazpacho-Andaluz inventata de spanioli si preluata in toata lumea, este o supa rece din regiunea andaluziana (Spania) care se pregateste rapid si fara foc, asa ca va veti putea bucura de toate vitaminele legumelor din care este preparata. Eu recomand sa preparati aceata bunatate doar in sezonul rosiilor, cu rosii adevarate din curtea voastra sau de la tarani din piete.

Foarte simplu de preparat si rapid, in mai putin de 10 minute.

Uite si reteta pentru 5 persoane:

  • 1 kg rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 2/3 castraveti potriviti, medii
  • 3 cateii de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 felie mare de paine (ca la chiftele)
  • 100 ml ulei masline
  • 250 ml apa
  • o legatura mica de oregano sau patrunjel
  • sare si piper
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Cum se prepara supa de rosii:

  • Se spala apoi toaca marunt toate legumele.
  • Painea  o rupem in bucatele micii, o punem in apa la inmuiat si o lasam asa pana pregatim celelate ingrediente
  • Tocam mai intaii rosiile apoi ardeiul, castravetii fara coaja, ceapa, usturoiul iar painea se adauga imediat peste amestecul de legume.

 

  • se adauga treptat (in ploaie), uleiul, se amesteca apoi pune sare, piper, oregano tocat  si iar se amesteca.
  • se pune totul in blender si se adauga apa cat sa ramana consistenta supa
  • se mixeaza, apoi se puna la frigider 10 minute

Se serveste cu crutoane, in unele tari se adauga smantana. Tatal meu o adora!

Eu una nu ii adaug nimic.

Asta e tot, simplu si rapid. Sper sa va placa si voua la fel de mult asa cum ne place noua!

Va dorim sa aveti pofta si o vara racoroasa!

Sunt Elena si va imbratisez!