Acasă Bucatareala

Bucatareala

E greu să țin Post?Găsesc rețete de post? Chef Mama știe, cum să nu știe! Am ales să țin cele 4 Posturi mari de peste an. Așa simt, așa fac! La început, da, mi-a fost greu pănă mi-am dat seama de ce o fac. Mulți s-au îndepărtat de credință și de fiecare dată când spun că țin post mi se...
Cum am făcut banana bread cu aromă de toamnă, adică cu dovleac? Pff...Simplu, foarte simplu! Să vă spun o poveste... Prietenul meu drag, Robert Diaconeasa aka DaddyCool, m-a provocat pe Instagram să mă întorc în timp, cu vreo 20 de ani. Trebuia să povestesc un pic despre visurile mele de atunci, ce iubeam, ce îmi doream. Amintirile mele, din vremea copilăriei, sunt...
Ador somonul și am ales să scriu căteva rânduri despre proveniență, proprietăți și o rețetă. Nutriționistii recomandă consumul de pește cel puțin de două ori pe săptămână, recomandări bazate pe diverse studii științifice. Cu cât este mai mare aportul de pește în meniul nostru, cu atât scade rata infarcturilor deoarece Omega 3, ce este conținut mai ales de pielea peștelui,...
Morcovii. Scurtă poveste.  Daucus carota - după denumirea latină a morcovului este o plantă leguminoasă ce are proprietăți uimitoare pentru corpul nostru. Știați că morcovul a apărut în Afganistan în secolul XII, având culoarea albă, apoi s-a răspândit în India unde, datorită calității pământului a luat culoarea mov și a devenit mult mai dulce? Ulterior s-a răspândit în Asia având culoare roșiatică, apoi...
Românul adoră grătarele delicioase! Vara,ah vara! Merge și în celelalte anotimpuri dar vara e altceva. Imaginați-vă iarba verde, vacanță, prieteni, veselie, timp minunat cu cei dragi. Cum pentru majoritatea dintre noi soarele și vara sunt prilej de a ne bucura mai mult de viața, locul perfect la sfârșit de săptămână este in jurul grătarului. Bine, romanul face grătar cu orice prilej fie...
Supă rece de vară cu avocado și sfeclă roșie! Vara asta ne cam dă bătăi de cap. În prima parte a verii nu am înțeles ce anotimp este, dacă e primăvară sau toamnă. De la jumatea lui iulie au început cu adevărat căldurile toride în care toți ne dorim să ne răcorim fie la o piscina, să ne racorim trupul,...
Fructe, legume,semințe,smoothie, shake sau fresh, blender, robot, storcător manual, cu presare, centrifugare sau prin masticare, mixer? Ăăă...Say what? Aș bea ceva, dar nu știu ce! Ceva, care să fie răcoritor, dulce, să nu mă îngrașe, eventual să slăbesc pe ici, pe colo.... Cum ne pregătim pentru un suc delicios, nutritiv sau energizant? Simplu, învățând corect! Știm cu totii că femeia încearcă măcar...
Am cunoscut, in cariera mea in domeniul ospitalitatii, oameni minunati iar mainile lor scoteau opere de arata din orice leguma, fructa sau tipuri de carnuri, mai ales cei sub umbrela The Caterer, firma de catering si evenimente mari si foarte mari(1000-5000 persoane). De la ei, Marian Patuleanu si Daniela Stancu, bucatarii mei exceptionali, am invatat diverse preparate delicioase. Cand lucrezi in...
  Tu stii diferenta dintre mirodenii si condimente? Zilele trecute am gatit pui cu diverse mirodenii. Foarte gustos si apreciat de intreaga familie. O persoana draga mie m-a contrazis spunand ca nu mirodenii am pus in mancare ci condimente sau, ca inseamna acelasi lucru. Ei bine nu inseamna acelasi lucru. Dar sa clarificam, zic! Scurt istoric de informare:  Definitii conform DEX: " MIRODÉNIE, mirodenii, s. f. 1. (Mai...
Despre sfecla rosie, cum o aleg, cum o prepar va spun imediat Ca manager de hotel, am incercat prima data sfecla rosie, fiarta, in urma cu aproape 10 ani, atunci cand a trebuit sa degust un preparat ce avea sa fie servit la un eveniment cu mare staif. Prima reactie din gand, eu stiind mirosul, a fost yack... Ignoranta de mine,...