Acasă Bucatareala

Bucatareala

Cred că știți deja că la noi în familie toată lumea gătește. Meniul nostru pe-o săptămână arată după cum urmează De obicei gătesc doar eu când copiii sunt la școală tărziu și soțul are diverse întâlniri. Avem zile cănd nu avem chef să respectăm ordinea datorită programului fiecăruia sau am și eu diverse evenimente ori întâlniri ce se succed.   Ideea e...
Zacuscă de casă. Cum o pregătim noi! Am admirat faptul că Ana Maria Ivan aka Zâna Scutecel și-a invitat mama să scrie câteva rânduri pe blogul său. Mi-am zis uite ce idee bună. Mama nu stie să scrie pe blog însă rețetele ei sunt minunate și apreciate iar eu vreau să le dau mai departe. Rețeta mamei pentru zacuscă de casă! Necesar...
E greu să țin Post?Găsesc rețete de post? Chef Mama știe, cum să nu știe! Am ales să țin cele 4 Posturi mari de peste an. Așa simt, așa fac! La început, da, mi-a fost greu pănă mi-am dat seama de ce o fac. Mulți s-au îndepărtat de credință și de fiecare dată când spun că țin post mi se...
Cum am făcut banana bread cu aromă de toamnă, adică cu dovleac? Pff...Simplu, foarte simplu! Să vă spun o poveste... Prietenul meu drag, Robert Diaconeasa aka DaddyCool, m-a provocat pe Instagram să mă întorc în timp, cu vreo 20 de ani. Trebuia să povestesc un pic despre visurile mele de atunci, ce iubeam, ce îmi doream. Amintirile mele, din vremea copilăriei, sunt...
Ador somonul și am ales să scriu căteva rânduri despre proveniență, proprietăți și o rețetă. Nutriționistii recomandă consumul de pește cel puțin de două ori pe săptămână, recomandări bazate pe diverse studii științifice. Cu cât este mai mare aportul de pește în meniul nostru, cu atât scade rata infarcturilor deoarece Omega 3, ce este conținut mai ales de pielea peștelui,...
Morcovii. Scurtă poveste.  Daucus carota - după denumirea latină a morcovului este o plantă leguminoasă ce are proprietăți uimitoare pentru corpul nostru. Știați că morcovul a apărut în Afganistan în secolul XII, având culoarea albă, apoi s-a răspândit în India unde, datorită calității pământului a luat culoarea mov și a devenit mult mai dulce? Ulterior s-a răspândit în Asia având culoare roșiatică, apoi...
Românul adoră grătarele delicioase! Vara,ah vara! Merge și în celelalte anotimpuri dar vara e altceva. Imaginați-vă iarba verde, vacanță, prieteni, veselie, timp minunat cu cei dragi. Cum pentru majoritatea dintre noi soarele și vara sunt prilej de a ne bucura mai mult de viața, locul perfect la sfârșit de săptămână este in jurul grătarului. Bine, romanul face grătar cu orice prilej fie...
Supă rece de vară cu avocado și sfeclă roșie! Vara asta ne cam dă bătăi de cap. În prima parte a verii nu am înțeles ce anotimp este, dacă e primăvară sau toamnă. De la jumatea lui iulie au început cu adevărat căldurile toride în care toți ne dorim să ne răcorim fie la o piscina, să ne racorim trupul,...
Fructe, legume,semințe,smoothie, shake sau fresh, blender, robot, storcător manual, cu presare, centrifugare sau prin masticare, mixer? Ăăă...Say what? Aș bea ceva, dar nu știu ce! Ceva, care să fie răcoritor, dulce, să nu mă îngrașe, eventual să slăbesc pe ici, pe colo.... Cum ne pregătim pentru un suc delicios, nutritiv sau energizant? Simplu, învățând corect! Știm cu totii că femeia încearcă măcar...
Am cunoscut, in cariera mea in domeniul ospitalitatii, oameni minunati iar mainile lor scoteau opere de arata din orice leguma, fructa sau tipuri de carnuri, mai ales cei sub umbrela The Caterer, firma de catering si evenimente mari si foarte mari(1000-5000 persoane). De la ei, Marian Patuleanu si Daniela Stancu, bucatarii mei exceptionali, am invatat diverse preparate delicioase. Cand lucrezi in...