fruitandvegbox

2017 Anul schimbarii, calatorie de 1 an in universul meu! Sunt Elena si incep o viata Frugal!

Internetul ne ofera sansa sa exploram si sa ne informam in toate domeniile si stilurile de viata. Va impartasesc si voua, in cateva randuri,  ce cred eu ca imi va schimba  viata in bine!

De curand am invatat despre organizarea casei si am pus in practica, rezultat: casa este mai aerisita si muncesc mai putin, deci timp mai mult pentru copii, pentru familie, pentru mine.

Apoi am descoperit metoda Marie Kondo si implicit Minimalismul. Am decis anul acesta sa renunt la multe lucruri ce imi incarca casa si ma face sa muncesc mai mult. Voi lua camera cu camera, una pe saptamana, si voi face curatenie plus voi minimaliza lucrurile. Toata aceasta operatiune va fi disponibila si pe canalul meu de youtube “acasa cu mami“.

Inspirata de tutorialele video din alte tari am descoperit eficienta stilului de viata FRUGAL precum si amploarea dietei Paleo sau keto-paleo si am zis hai sa incerc si eu 1 an. Are rezultate continui, daca nu ne reinvetam! Ce inseamna Frugal life, Minimalism si Paleo:

Frugal life inseamna: CHELTUIESTE MAI PUTIN DECAT CASTIGI! 

Banii reprezinta cel mai mare stres din era moderna. Cheltuieste doar pe lucruri utile care pot avea ulterior si alta destinatie. Mai putine griji legate de bani, mai multa energie mentala, stres redus. Mai putine lucruri cumparate, mai putine de depozitat, curatat, intretinut. Fara rate la banci sau, nu mai fa alt credit! Fara risipa! Gandeste si la planeta noastra, mai putin gunoi, mai mult aer curat. Ai grija de ceea ce ai sa dureze mai mult!

Frugal life nu inseamna sa traiesti la limita saraciei ci sa economisesti doar pe lucruri cu adevarat utile. Chiar nu este necesar 20 perechi de pantofi, 100 de tipuri de jucarii, 30 de fuste, 5 polonice 10 prosape etc. Cand plecam din aceasta lume nu luam lucrurile materiale cu noi, apoi cei ce raman in urma vor arunca  sau dona tot ce noi am acumulat! Investeste in educatie si sanatate. Calatoreste  cu banii economisiti, elibereaza-te de tot ce iti creeaza energii negative, fa viata cat mai placuta si fara stress!  Creeaza un caiet de cheltuieli lunare sa poti monitoriza cheltuielile zilnice/saptamanale/lunare. Creeaza liste, meniu, cumparaturi. Iti voi arata pas cu pas cum fac eu.

frugal-living-adventures

 

 

Minimalism (less is more): este strans legat de stilul de viata frugal.

Cu cat  posezi mai putine lucruri cu atat muncesti mai putin, dedici timpul liber activitatilor care iti fac placere sau familiei, mai mult spatiu liber in casa, mai multi bani la pusculita, mai multa libertate!

Paleo Intoarcerea la paleolitic si la stilul de alimentatie natural!

Ei bine internetul ne ofera  foarte multe informatii  despre milioane de diete, nu sunt experta, nu am diplome de nutritie insa tin cont si de ultima descoperire in 2011 dieta Paleo. Cand omul din Paleolitic a creat primele unelte a invatat sa vaneze si sa isi procure o varietate de tipuri de hrana a creeat si primele forme de “meniu” 100% natural. Voi incerca sa combin aceasta dieta cu ceea ce cred eu ca este sanatos pentru familia mea si voi posta pe youtube, facebook si aici pe blog retete si meniul familiei mele!

Sunt Elena si va invit sa imi fiti alaturi in noul meu stil de viata! Va imbratisez!

Uite mai jos un articol despre Paleo din revista CSID.

CSID sursa:

Cu avalanşa de boli care  mai de care mai greu sau mai imposibil de tratat, lumea a început, în ultimii zeci de ani, să dea o atenţie tot mai mare alimentaţiei, considerată a fi principala cauză a declinului sănătăţii la nivel mondial.

Diete mai legere sau mai draconice, planuri alimentare imposibil de urmat, cu denumiri originale, reclamate de  vedete sau destinate celor ce vor să-şi schimbe radical stilul de viaţă au început să apară tot mai des, să împânzească Internetul, paginile cărţilor, revistelor, publicaţiilor de specialitate.

Azi e la modă sucul de morcovi, mâine siropul de arţar. Demodata brânzică de vaci a fost înlocuită cu tofu, ciorba de varză nu mai e cool, i-a luat locul în cratiţe brocoliul opărit. Iar dieta Montignac tocmai a fost surclasată de dieta Paleo, cea a omului primitiv.

De spaima bolilor incurabile şi a bătrâneţii timpurii, specialiştii propovăduiesc întoarcerea la origini, la natură. Asta înseamnă dieta Paleo, această revoluţie culinară “

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.