Despre fascinația Cosmosului si despre dl Prunariu voi scrie imediat după ce vă spun cum ni s-au aliniat planetele!

Noiembrie. Ne-am decis să mergem la culcare devreme pe la 7.30 căci urma o zi lungă pentru mine si fetele noastre. Prea devreme. La ora 11 noaptea nu mai aveam somn. M-am ridicat din pat încet să nu trezesc mezina si m-am dus la Tv să butonez un pic telecomanda după vreun program interesant.

Deschid televizorul fix pe TvR2 unde invitat era Dumitru Prunariu, la emisiunea (în reluare) Confesiuni, primul și singurul roman care a zburat în cosmos. Tocmai ce vorbisem deunăzi să vizitam Observatorul Astronomic.

 

A doua zi, înainte de ora prânzului primesc invitație la un eveniment ce îl avea invitat fix pe dl Dumitru Prunariu. Noroc chior, coincidență, s-au aliniat planetele sau pur și simplu dorințele se împlinesc? Toate trei ne doream să ascultăm pe viu povestea celebrului român.

Intalnirea noastră a fost posibilă prin amabilitatea Parenting Ads.

Despre educație. Spune DA explorării: educă și inspiră!

Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român, a ales să fie alături de Danonino în campania educațională de descoperire a spațiului cosmic, devenind o sursă de inspirație pentru toți copiii care se visează astronauți și purtându-i prin propria experiență astronautică.

Anul acesta s-au împlinit 37 de ani de când am cucerit spațiul cosmic și încă nu-mi vine să cred că mi-am depășit cu mult visul meu din tinerețe. De mic copil m-au fascinat misterele Universului și mi-am dorit să zbor, să descopăr lumi. Și, într-un final, am ajuns să zbor în Cosmos. Pasiunea, puterea, încrederea și curajul de a îndrăzni, sunt cele care m-au ajutat să ajung și mai aproape de visul meu. Dacă ești convins că vei ajunge acolo unde vrei, se vor găsi, într-un fel sau altul, și căi de a-ți realiza visele! Mesajul pe care îl transmit părinților este să spună DA nevoii de explorare și de cunoaștere a lumii, să-și încurajeze copiii să viseze și să îndrăznească să-și îndeplinească visele pentru că, atâta timp cât spiritul este lăsat să zboare liber, dezvoltarea și cunoașterea sunt asigurate. Educarea copiilor și sprijinirea acestora în tot ceea ce înseamnă aventura vieții și a cunoașterii lumii trebuie să fie o prioritate pentru orice părinte, în special în aceste timpuri când tehnologia vine în ajutorul lor.”, a declarat Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român.

sursa arhiva TVR

Harta aventurilor lui Dino în Cosmos

Danonino a lansat la acest eveniment o nouă colecție de 15 magneți de frigider cu ilustrații reprezentând constelații, stele, planete, asteroizi, dar și informații educaționale care continuă experiența virtuală prin completarea hărții aventurilor lui Dino în Cosmos. Colecția are rolul de a-i încuraja pe copii să descopere cât mai multe despre Univers, într-o manieră cât mai distractivă, dar să și obțină răspunsuri la toate curiozitățile.

Magneții cu ilustrații sunt distribuiți gratuit, la achiziționarea iauturilor de băut sau a brânzicii Danonino.

Realitate virtuală!

Ceea ce este interesant si interactiv pentru copii vine pe cale virtuală. Yep!

„Spune DA explorării” este parte a campaniei integrate de comunicare „Spune DA” lansată de Danonino în 2016, având ca prioritate promovarea unei creșteri armonioase a copiilor bazată pe autonomie, educație, încredere, dar și printr-o alimentație echilibrată.

Noile ambalaje ale produselor Danonino vin  cu o experiență unică pentru întreaga familie: explorarea spațiului cosmic alături de Dino prin intermediul realității virtuale care poate fi descoperită prin scanarea simbolului Shazam de pe ambalajele iaurturilor de băut sau de brânzică.

În toată această aventură spațială, Dino este alături de copii la tot pasul, oferindu-le informații despre descoperirile făcute,  micii astronauți putând chiar să-și facă un selfie cu el pe una dintre planete.

Ce v-am spus?

Spor la explorat Cosmosul!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.