Am reușit să îmi creez un echilibru emoțional într-un timp în care stresul ne domină din toate părțile.

În zilele noastre suntem atât de agitați și repeziți să facem totul pe repede înainte încât doar anumite șocuri sau atenționări ne mai pun frână și ne obligă să ne trezim la realitate, să ajungem astfel să prețuim viața și să ne bucurăm de ea.

Tehnologia și supraîncărcarea cu nenumărate informații, uneori benefice, alteori nu, ne-a determinat să ne pierdem, să ne distanțăm spiritual de tot ce mama natură ne-a oferit, de pământ, de cer, de apă și foc, de elementele vitale pentru supraviețuire.

Știu ce spun pentru că și eu am simțit epuizarea, dezechilibrul emoțional, anxietatea, depresia, îndepărtarea de natură și de tot ce e natural dar mai ales îndepărtarea de sinele meu și credințele mele afectând familia.

 

Există soluții să îți găsești echilibrul emoțional doar dacă vrei cu adevărat. Doar atunci și numai atunci Divinitatea sau Universul ți le scot în cale.

Ritualurile și rutinele sunt esențiale pentru sănătatea noastră emoțională, psihologică și spirituală, pentru a ne ajuta să ne reconectăm la aspectele sacre ale vieții noastre.

Rutina mea de zi cu zi pentru a-mi menține echilibrul emoțional.

1.Binecuvântarea unei zile. New day, new gift!

Salutarea unei zi este înrădăcinată în subconștientul nostru colectiv sau în subconștientul conștient. Spun bună dimineața viață atunci când mă trezesc. Multe culturi antice aveau o formă de ritual de dimineață și chiar și acum majoritatea oamenilor au un model pentru a-și începe ziua. Bunicul meu avea propriul ritual, mergea la fântâna din curte și după ce se spăla cu apă neîncepută, se uita la Ceruri, se închina și mulțumea lui Dumnezeu că i-a mai daruit o zi pe care o va cinsti așa cum îi era dat.

Ritualul meu este așa: întinsă încă în pat cu ochii închiși spun multumirile, apoi Tatăl Nostru. Mă ridic pe marginea patului și îmi spun cât sunt de norocoasă că pot vedea, auzi, vorbi, simți, mișca.

woman lying on pool during daytime unsplash
sursa

Îmi impun o stare de pozitivitate apoi spun  Facă-se Voia Ta Doamne, a Ta și nu a mea, căci eu sunt muritor și îmi schițez un program dar nimic nu se împlinește fără voia supremă! Uleiurile esențiale, în special citricele, mă conectează cu Mama Natură, mă energizează și mă pregătesc pentru ziua ce începe. Ador tămâia, lavanda, cuișoarele, eucaliptul și peppermintul dar toate cu timpul lor. Am pe noptiera mea un difuzor și un kit cu uleiuri esentiale 100% naturale în care mă încred.

doterra.com
sursa

2.Salutul sinelui!

Meditația și flacăra candelei din geam.

După trezire și ritualul din dormitor mă uit în oglinda de la baie. Uneori mă văd frumoasă, îmi zâmbesc, uneori mă văd urâtă, uneori ridată și îmbătrânită, uneori puternică, uneori cu stimă scăzută dar încerc să mă privesc dincolo de aspectul fizic. Închid ochi 3 minute și îmi controlez respirația. Încerc să nu gândesc deși este greu să te opui gândurilor dar se poate prin exercițiu. Asta este pentru mine meditația.

Imagini pentru zen stones unsplash
sursa

Știu că sunt un om bun care mai și greșește, dar mi s-a dăruit o nouă zi și nu o voi pierde aiurea cu nimicuri.  – Don’t waste your day with nonsense! Greu am ajuns la concluzia aceasta. Poate că toate vin odată cu maturizarea.

Am învățat să nu mai judec pe altul și să iert, nu înainte să mă privesc adânc și să mă iert.

 

La bucătărie înainte să beau paharul cu apă și să pregătesc micul dejun, aprind candela  și spun o nouă rugăciune pentru ziua ce începe.

 

Imagini pentru candle unsplash
sursa

Mulțumesc din nou că sunt, că am o familie, că suntem sănătoși, avem ce mânca, avem un acoperiș, căldură în casă și armonie în familie. Apoi mă uit catre Est și mă închin. Unii se uită către Est și fac Salutul Soarelui, se numesc yoggini. Contează? Evident că nu.

3.Masa în familie, bucurie nemărginită!

Pentru noi cina și mesele de la sfârșit de săptămână sunt sfinte. Uneori aprindem lumânări pe masă simbolizând respectul pentru cei ce nu mai sunt alături de noi dar și pentru cei ce sunt la acea masă. Fiecare dintre noi are rolul său. Povestim despre întâmplările zilei în curs, ne amuzăm, dar nu uităm să apreciem ceea ce avem. Dăruim ceea ce ne este de prisos.

4.Ritualul de noapte!

După cină, fiecare are timpul său de pregătire pentru culcare. După duș, citit sau Tv ne punem difuzorul cu lavandă apoi spunem rugăciunea de seară și mulțumirile că s-a încheiat o zi. O zi în care am reușit să o ducem până la sfârșit cu pace și înțelepciune.

Poate că acum 15 sau 20 de ani credeam în puterea rugăciunii doar 50% căci așa crescusem, indoctrinată, fără să înșeleg sau să simt. Să cred în ritualuri, nop, nu credeam cu tot sufletul, am fost sceptică.

Imagine similară

Vedeam ritualuri în filme, îmi plăcea să mă uit dar de aplicat îmi era peste mână însemnând că nu credeam, până într-o zi cănd am evoluat spiritual grație oamenilor dragi din jurul meu: prieteni de suflet, chiar dacă sunt la distanță, prietena si terapeuta mea uimitoare și preotul meu cu minte modernă, ancorat în prezent.

Protectia divină. Noi cei creștini ne purtăm crucea pentru protecție, dar pe această planetă există nenumărate religii și ritualuri, toate invocând o forță supremă, numită în funcție de zona lumii, forță ce ne este ca un gardian/înger păzitor. Cu toții cred avem momente cănd ne uităm îndelung spre cer sau spre natură, spre ocean și ne încărcăm de energie pozitivă!

Imagini pentru balance stones unsplash
sursa

Uite un exemplu:

“In Kabbalah, it is common to carry out a protection ritual to keep one psychically safe while asleep”. Today most insomnia and disturbed nights are caused by overactive minds mulling over the day’s problems. “This ritual is designed to help prevent that.”
Steps
1. Change (or bathe) with intention. As you take off your clothes, visualize all your daytime anxieties and concerns dropping away. As you wash, imagine that you cleanse away all the negativity of the day.

2. Write down all the positive things that happened during your day.
3. Dab the oil on a handkerchief and place it near the bed. Lie down, breathe in the soothing scent of the oil, and cast your mind back over the day without judgment.

Tu ce ritual ai? Cui îi mulțumești pentru ceea ce ai, pentru ceea ce ești?

 

………………….

Sper că informațiile  mele de mai sus îți sunt și ție utile sau de inspirație și le vei aplica și tu când simți sau când timpul îți permite. Dacă îți plac postările mele despre organizare, curățenie, bucătăreală și cămin în general, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului meu Acasa cu Mami și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificare la fiecare articol nou pe care îl postez apoi  împărtășește și cu prietenii tăi.

Te invit si pe  YouTube si Instagram, mă găsești cu același nume Acasa_cu_mami dar și în grupul cu idei de organizare, economisire și timp liber, grup unde poți găsi soluții smart adaptate fiecărui stil.

Sunt Elena și te îmbrățișez cu drag!

Spor și energieee…

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.