Am iesit cu fetele mele, vineri, sa imi platesc  creditul si apoi(ca fetele), in oras la o inghetata.

Cum banca e aproape de piata Veteranilor am zis, hai sa mai cumpar cateva legume din piata. Fetele au vazut la taraba cu jucarii SLIME. Haven on Earth!

Ma si gandeam, 2 lei bucata uau, gata-facut si nu imi mai strica faina pentru paine  sa faca ele slime  de casa sau nu mai cumpar lipici lichid cate 5 bucati…ura…ura(in gandul meu). Si asa le-am cumparat slime, cate unul la fiecare, le-am pus sa aleaga ce culoare vor. Fericire maxima. Buuun.

Ajungem la masina sa plecam din piata Veteranilor la mall Plaza Romania. Fetele deja agitate, mami cand mergem, nu mai luam cartofi mami,  hai la Mall mami, nu te mai opri mami, haide o data mami….Cam asa am ajuns la masina. Incepusem sa ma enevez, in sinea mea, dar afisam un mic zambet fetelor.

OK, ajungem in masina si ….sa pornim. Fetele se cearta in continuare pe SLIME, eu ma enevez brusc ca masina ma lasa dupa 9 ani, nu mai porneste. Dau la cheie, nimic, fetele se cearta, mai dau o data la cheie si inca o data nimic, masina nu porneste. Sarah( de trei ani) ii spune Rihannei( de noua ani) *da-mi  slime-ul proasto!*  What? Fix asta imi lipsea!

Ce, credeti ca am avut timp de intrebari de unde a auzit asta sau ca nu e frumos sa spuna asa surorii mai mari…Nop!

Aaaaaaaaaaa…..Soc si groaza, imi venea sa urlu. Fetele tipau, masina nu pornea, telefonul era cu bateria pe terminate fara sa pot cere ajutor de tractare. Mama mia ce nervi aveam, ce situatie, dintr-o zi planificata a fi super misto a iesit  un moment de …..criza, nervi si alte alea, alea (moment tantrum cum se poarta termen acum).

Am uitat de tot ce am citit de parenting si gestionarea emotiilor a lui madam Markham L. sau “Copiii invata ceea ce traiesc”, Urania Cremene si altii.

What the f__.k as zice, tot ce se scrie  nu am timp sa aplic. Citisem de curand pe Digital Parents Talk articole despre cum sa gestionezi momente de tantrum (crize sau nervi). Pentru un copil singur la parinti poate functioneaza. Pentru doi sau trei, nu !!! repet NU functioneaza in varful situatiei, nu in cazul meu. Vistiana Long postase de curand pe facebook ca mai intai parintii trebuiesc vindecati de unele urme din trecut ca sa poata intelege si gestiona momentele prezente cu proprii copii. Hmmmm greu, greu domnule greu!

Cum am facut sa le impac pe amadoua surori?

Am tipat mai tare ca ele dragii mei, da, am tipat in masina  exact ca in filmuletul acela de pe facebook cu copilul in supermarket care se tavalea pe jos si apoi mama lui a facut la fel. A mers , jur, …a functionat! Yeeeeeee! Happy me, fetele au tacut! Toate trei am tacut brusc! Ne-am  uitat in ochii toate 3 si am izbucnit in ras si ne-am impacat! Masina a pornit dupa rugaciuni, injuraturi si pupaturi! Everybody was so happy!

Asa ceva, de la momente de nervi (crize sau tantrumuri cum s-or mai numi) la fericire e doar un pas care sincer depinde de noi,  noi cei care invatam sa fim parinti din trairi si mai putin din carti in cazul familiilor cu 2 sau mai multi copii. Zic si eu!

Voi cum reactionati la momente de criza avand  doi sau mai multi copii?

Spor si energie va urez in saptamana ce vine!

Va imbratisez cu drag, Elena!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.