#Have less be more!

Curatenia casei nu inseamna doar sa iei carpa, matura si mopul si pe repede inainte, sambata, smotruim. Curatenia mai inseamna si eliberarea casei de prea multe lucruri adunate si pastrate acolo, ca poate trebuie intr-o buna zi sau poate ca au valoare sentimentala si ne este greu sa renuntam la anumite lucruri, chiar daca nu le-am utilizat de vreo 3 ani.

Cum ma provoc sa am mai mult timp? Iti spun mai jos.

Inca de mici am fost obisnuiti sa pastram tot ce acumulam, pentru ca reinventam si dadeam viata altor produse necesare. Acum, dupa anul 2000, am devenit incet-incet o societate de consum. Au aparut multe supermarketuri si avem o oferta foarte larga. Nu mai trebuie sa pastram lucruri “ca poate ne sunt utile intr-o buna zi”.

Internetul mi-a adus informatia si deschiderea catre Minimalism. Asa am aflat ca, avand mai putine lucruri, ma pot bucura mai mult de familie, curat mai putin, strang mai putin dar, am mai mult timp de acordat copiilor mei, sotului si mai ales….mie!

Pretuieste timpul!

Zana Scutecel spunea intr-un articol astfel: “daca mama nu este bine nici familia nu este bine”. Asa este Ana, multumesc de sfat.

Aniela Ispas fondatoarea Harmony of life a creat grupul si  paginia  Minimalism in Romania pentru a trage un semnal dar si pentru a invata, pas cu pas, cum sa te bucuri de LIBERTATEA minimalismului.

Pe grupul Digital Parents Talks a inceput campania #Have less be more, campanie ce ma duce cu gandul la valorile umane apoi la minimalizarea casei si a tot ce ne inconjoara, la alegerea de a fi cu noi insine sau cu cei pe care ii iubim, mult mai mult timp.

Cum incep? Simplu, foarte simplu pentru toata lumea.

Este 1 octombrie. Am gasit pe net provocari de 30 de zile de “declutter”. The Minimalists au creeat un joc prin care, in fiecare zi a lunii scot din casa un lucru sau un obiect. Exemplu ziua intai a lunii, un obiect, ziua a doua a lunii scoti/dai/arunci 2 obiecte/lucruri, ziua a treia, 3 obiecte si asa mai departe. Daca aplicam metoda aceasta, cel putin de 2 ori pe an vom castiga, cu siguranta, mai mult timp valoros cu cei dragi sau poate mai mult timp pentru noi sa ne rasfatam, sa avem grija de noi insine.

O alta metoda pe care o aplic simultan, incepand de azi ,este a unei canadiance Cassie, am pus poza mai jos cu pasii pe care ea ii propune.

Ambele metode imi vor aduce cu siguranta mult mai mult spatiu in casa, mai putine lucruri. Voi crea un ambiant mai luxos si mai aerisit. Ca mama, sa muncesc cat mai putin in casa, este un ideal pe care sunt sigura ca toate mamicile si-l doresc.

Minimalismul este o solutie!

Voi scrie in fiecare saptamana pasii pe care i-am facut. Va provoc si pe voi sa incercati macar una din cele doua metode si la final de luna sa ne felicitam pentru reusite.

Who is with me?

Sunt Elena si va imbratisez cu drag!

Spor si energie!

Sursa pozelor arhiva personala si facebook!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.