Toată lumea se confruntă la un moment dat cu diverse pete.Nu știu cum se face că a devenit datoria mamei să se ocupe de ele.Tot respectul pentru tăticii implicați dar ei sunt un procent mic, încă.

Petele se impart in 3 categorii:

  • pete ce provin din pământ( ierburi,legume, fructe, preparate cu ele tip sucuri, supe, vin, dulceturi, cafea etc)
  • cele de provin din organismul uman(transpiratie, fluide, sânge, lapte matern)
  • pete ce provin din produse ce contin uleiuri( ruj, makeup, gel de par, ulei de corp, ulei alimentar etc)

Fie că ești la restaurant cu persona iubită și verși, de emotie, vin roșu pe bluza favorită sau cafea, fie că ești în excursie și nu ai produsele tale speciale de scos petele cu tine, fie că…..gumă de mestecat, cireșe, coacăze, ulei, maioneză, friptură, paste, ruj, fond de ten, sos de soya, sos de roșii, ceară, noroi,iarbă(a se înțelege gazon, ok?) și câte și mai căte trebuie mama să rezolve…

Metodele mele:

Să ne întelegem de la bun început că da, folosesc și Biocarpet, Ace, Venish, Sano, dar cănd uit să cumpăr uite cum fac:

Prima regulă este să acționezi imediat.

1.Petele uleioase: ruj, fond de ten, makeup etc…pune intr-un bol o parte apa, o parte detergent de vase și un strop de acetonă apoi se sterge cu o carpa alba prin palpare. Se testează mai întai dacă îmbrăcămintea este colorată. O alta solutie este bicarbonat si otet si se lasă la înmuiat 30 min.

2.Cafea sau ceai negru: torni pe pată oțet alb apoi presari bicarbonat și o ligură de detergent de vase(Pur, Fairy ce aveți ca bun degresant) apoi cu o perie moale se freacă zona gentil, se clătește și se bagă la mașină la temperaturi conform etichetei.

3.Vin roșu : peste pată toarnă vin alb imediat, dacă se poate, dacă nu, sare presară si apoi apă fierbinte și apoi la mașina de spălat.O alta variantă presară bicarbonat apoi otet alb si usor se freaca pană dispare.

3.Fondul de ten: alcool 90 grade sau apă oxigenată 3%. Se umezeste pata apoi se palpează, se spreiază apoi cu apă si oțet alb. Se curăță cu mișcări blănde și nu frecat agresiv.

4.Transpiratie.Petele galbene de transpiratie vor iesi dacă faci o pastă de bicarbonat cu detergent vase si un strop de apă. O alta varianată ar fi suc de lamaie. Se freacă pata usor apoi se bagă la masina de spălat.

5.Sângele de îndepartează usor, dacă acționezi imediat, cu apă rece apoi de pune o solutie compusă din detergent de vase si apă rece sau …apa tonică. yep. Unii preferă un mix din apă oxigenata si detergent de vase, Eu nu am încercat încă.

6.Ceara de lumânare iese cu…fierul de calcat încis bine și hartie de bucătărie.

7.Guma de mestecat de pe haine iese cu ghetă. Fie pui articolul în congelator fie pui o pungă cu gheață peste.

8.Iarba verde sau gazonul iese cu alcool, detergent de vase si apoi bicarbonat sau oțet si apă apoi la masină.

9.Cerneala iese cu lapte

10. Pixul (pata proaspata) iese cu detergent de geamuri si ulei esential de lămâie.

11. Pisicile sunt dragălașe însă urina lor nu.So, cu servet de hârtie, unul curat de fiecare data, se apasă pe pata de urină pana iese apoi spreiaza cu otet si apă în parti egale si la fel, palpam, nu frecăm.

 

Dupa cum stiți deja sunt fan tip s& tricks Marta Stewart. Uite aici o lista cu sfaturile sale pentru tot felul de pete.

Tips de la celebra Martha Stewart aici:

Sper să vă fie cu folos.

Voi ce metode știți de îndepartare a petelor?

Sunt Elena și vă îmbrățișez cu drag.

Spor și energieee…

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.