Primavara si Sarbatorile Pascale!

Inca din copilarie asociam Pastele cu tot ce inseamna curatenie. De la bunica am invatat ca nu poti Sarbatori Pastele daca nu esti curat la trup, suflet si la minte.

Acum sunt si eu mama si, crescuta in religia ortodoxa, asociez si eu Pastele cu tot ce inseamna curatire.

3 Pasi pentru a ne pregati cum se cuvine de Sarbatorile Pascale

Pasul 1. Tine post! Eu zic asa, indiferent ce religie esti “a tine post” este benefic atat pentru mintea noastra prin rugaciune sau lucrul cu mentalul, intalnirea cu sinele nostru dar si pentru trup. Bine, fiecare poate folosi orice metoda doreste sa isi elibereze mintea de negativism sau orice gand toxic pentru sine. Masajul, terapia precum si alimentatia bazata pe legume si fructe ajuta organismul sa se detoxifieze si sa se pregateasca pentru trecerea catre sezonul estival cand totul pare ca se trezeste din hibernare, inclusiv neuronii aia adormiti peste iarna!

Pasul 2. Curata casa si curtea.Daca ai decis sa iti cureti trupul, sufletul si mintea e timpul sa cureti si ograda ta. Casa este universul nostru si de la sifonierele ticsite pana la biblioteca si dulapul de bucatarie, toate au nevoie de o improspatare. Cat e de minunat sa ajungi acasa si sa iti vina sa nu mai pleci caci ai gasit locul perfect sa te incarci de energie sau sa te rasfeti asa cum vrei in caminul tau, mirosind a primavara, la un ceai pe terasa sau de ce nu la un pahar de roze alaturi de cel drag?

Pasul 3. Cadouri. Ce e Pastele fara ceva nou? Fara dulciuri, cozonac si pantofi rosii? Eu una asociam Pastele cu mega curatenia de Paste dar si cu innoirea. Mama, draga de ea, ne cumpara haine noi sa ne impartasim si musai pantofiori de lac rosii. De catva ani a intrat in Romania curentul Iepurasului de Paste. Care este asocierea nu stiu, bine in afara de marketingul american, despre asta voi scrie in alt articol daca ma loveste inspiratia. Ati prins ideea nu? Go shopping!!!

Acum, mai sunt cateva saptamani pana la Paste, organizeaza-te astfel incat sa ai timp sa le faci pe toate cu rabdare si nu in ultimul moment.

In articolele urmatoare iti voi spune cum fac eu curatenia de primavara sau de Paste.

Sunt Elena si te imbratisez cu drag!

Spor si energie!

2 COMMENTS

  1. Pfuu, greu cu organizarea asta 🙂 Anul ăsta am rămas în urmă, în special cu hăinuţele de Paşti, nu am apucat să le iau copiilor haine noi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.