Organizarea bucatariei pas cu pas.

“Baia si bucataria sunt oglinda femeii ” zau ca asa am citit pe net. Hmm, stiam ca barbatul este dar in fine te pui cu noile schimbari?

Dupa ce am terminat frumusetea de baie de la etaj adica de construit, placat cu gresie si faianta si decorata complet, am inceput camera cu camera la parter. Prima a fost bucataria. Ne-am pus gresia si am remontat mobilierul vechi pana cand vom dispune de buget pentru o mobila noua. Bun.

organizarea dulapului

 

Temporar am gatit in dressingul de la etaj intr-un spatiu pe jumatatea actualei incaperi destinate bucatariei si m-am descurcat de minune. Concluzia este ca nu am nevoie de atatea acareturi sa pot gati. Am renuntat la pungi, pungute si carlige si mi-am achizitionat mici cutii de depozitare pe care am pus etichete si pe spate data de deschidere si expirare. Am noroc ca la noi se consuma repede si nu, nu iese din termenul optim de valabilitate.

Organizare eficienta

M-am tot uitat pe diverse tutoriale din Statele Unite. Au frate americanii astia bucatarii imense, spatii de depozitare la fel de mari(cam cat e o garsoniera la noi) dar in acelasi timp au un simt al esteticii mult mai dezvoltat. La noi, din cate familii am vizitat pot spune ca majoritatea aveau(inclusiv eu) punga de orez, de zahar, faina, zahar pudra de pus la prajituri toate prinse cu carlig de rufe. 100 de culori amestecate, una pusa peste alta ca de, mai e un loc si pe inaltime. Da, eram atenta cand imi faceau cafeaua si deschideau dulapul.

M-am inspirat de la americani si am zis sa incerc cu un dulap sa vad si costuri si aspect.

Am ales o singura culoare la capac turqoise, tocmai sa fie o unitate si sa arate organizat totul. Am etichetat fiecare caserola/cutie si stiu acum unde e fiecare lucru fara sa mai fie nevoie sa scotocesc printre pungute. Etichetele le-am comandat de pe Aliexpress iar cutiile le-am achizitionat de la Auchan la pret de 6 lei, 9 lei iar cea mare la 14 lei cred. Platisticul din care sunt confectionate cutiile sunt BPA free si nu sunt nocive.

Condimentele le-am separat. Pentru fiecare am luat borcane din sticla de diferite dimensiuni din Pepco. Si acestea au avut preturi foarte bune cele mici 3,99 lei iar borcanul mare 9 lei. Nu am cumparat tot odata, insa de fiecare data cand mergeam la cumparaturi luam cate 2 bucati din fiecare. Inca mai am de completat insa, pas cu pas voi reusi. Sincer mie una imi place ce a iesit.

Acesta este primul dulap din 4. Tocmai am constientizat ca am si  cutii goale si as prefera sa ramana asa. Daca nu le gasesc intrebuintare, in curand vor merge la donatii. Urmeaza sa reorganizez si frigiderul sa imi fie mult mai usor sa gasesc ce caut prin sertare, dulapuri si alte spatii de depozitat. Stilul minimaslist ajuta foarte mult sa ai o bucatarie cat mai eficienta, utilata cu strictul necesar si nu cu lucruri care….e posibil candva sa am nevoie si sa fie acolo.  Este bine ca fiecare lucru sa aiba locul lui. De asemenea este important ca fiecare membru al casei sa puna la loc un lucru dupa ce il foloseste evitand astfel ca bucataria sa arate aglomerata.

Se zice ca bucataria e inima casei. Daca stomacul e fericit, toata lumea e fericita. Da, dragostea trece si prin stomac. O bucatarie organizata este o bucatarie eficienta. Poti salva niste banuti. Cand fiecare lucru are locul lui nu risti sa cumperi acelasi produs de mai multe ori crezand ca nu mai ai si asta pentru ca nu il gasesti.

Acest articol imi este dedicat pentru a ma motiva in continuare sa termin treaba inceputa.

Imi doresc o bucatarie functionala si bine organizata! Incearca si tu sa faci o mica schimbare!

Sunt Elena si te imbratisez cu drag!