Tu cat de des iti speli hota de la aragaz? dar filtrele?

In fiecare saptamana, am o regula a mea in care imi propun sa imi curat un anume obiect mai amanuntit cum ar fi frigiderul sau aragazul sau hota. Despre cum ma organizez eu, am scris un articol anul trecut si chiar incerc sa fac asa cum am povestit in (organizarea casei).

Din varii motive nu apuc mereu sa fac chiar tot ce imi propun. Ei bine hota nu am mai spalat-o amanuntit cred ca de la Craciun ci doar am sters local la fel si filtrele. Cum am schimbat un pic alimentatia si am evitat prajelile nu s-a mai imbibat cu grasime. Cum se depune defapt grasimea? Motorasele de sub filtre absorba aerul/vaporii si prin rotire il dau afara mai departe pe tub insa grasimea nu iese in totalitate si se depune pe ambele parti ale filtrului de aluminiu.

Cum procedez eu sa imi curat perfect filtrele de la hota:

1.Varianta produselor homemade. Intr-o tava adanca, in care gatesc de obicei friptura, am pus apa fierbinete apoi putin detergent de vase si bicarbonat amestecat cu un pic de sare. Am pus filtrele in apa apoi  am turnat otet pe toata suprafata(1 pahar 250ml)apoi am lasat sa actioneze 7-10 minute a iesit …bec!

2.Varianta comerciala. Eu folosesc Sano Forte si e foarte eficient mai ales cand nu ai mult timp la dispozitie. Cum fac? In tava de friptura, cea de care ti-am spus si mai sus, am pus filtrele, am dat apoi cu sprayul spuma peste tot filtrul si am lasat sa actioneze 3-4 minute. E atat de eficient ca practic se curata singur. Am clatit foarte bine sub jetul de apa apoi am lasat sa se scurga.

Foloseste produsul pe filtrele de aluminiu DOAR de 3-4 ori pe an si nu mai mult Atentie, fiind un produs Forte e bine sa va protejati, folositi manusi si aerisiti incaperea. La fel de eficient este si pentru interiorul aragazului. Ca orice produs forte este bun doar daca e lasat sa isi faca treaba asa cum scrie pe eticheta.

Orice varianta ai alege sau care ti se potriveste, dupa ce incerci as fi bucuroasa sa imi trimiti o poza cum au iesit filtrele si ce produse folosesti tu.

Asa arata finalul. Nici o diferenta! Ambele actioneaza foarte bine.

Sunt Elena si te imbratisez cu drag. Fii binecuvantat!

Spor si energie! (daca ai vreun prieten care nu stie sa spele eficient hota si filtrele trimite-i acest articol sigur va zambi apoi se pune pe treaba).Iti multumesc!

 

SHARE

2 COMMENTS

  1. Acelasi tip de filtru il am si eu. Eu le pun intr-o oala mare si le fierb cu apa cu bicarbonat. Grasimea iese imediat. Acelasi procedeu il folosesc pentru toate vasele pline de grasime. Tigaia in care prajesc ceva (se intampla rar, dar tocmai din acest motiv nu imi place ma chinui cu spalatul ei) o umplu cu apa cu bicarbonat si o las sa fiarba 5-10 minute. Se curata usor si repede.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous articleRasadurile mele de legume si flori!
Next articleSaltul curajului. Ajuta si tu o mama eroina!