Românul adoră grătarele delicioase!

Vara,ah vara! Merge și în celelalte anotimpuri dar vara e altceva.

Imaginați-vă iarba verde, vacanță, prieteni, veselie, timp minunat cu cei dragi. Cum pentru majoritatea dintre noi soarele și vara sunt prilej de a ne bucura mai mult de viața, locul perfect la sfârșit de săptămână este in jurul grătarului.

pexelbay sursa poze

Bine, romanul face grătar cu orice prilej fie vară, fie iarnă, chef să fie, așa-i?

Grătarele sunt acele mese de vară preferate de toată lumea fie că ești la bloc sau la casă.

Rapide,variate și sănătoase întotdeauna au fost o scuză perfectă pentru a aduna pe cei dragi laolaltă și aproape instant apare distracția.

Cum te pregătești să găzduiești un grill garden party?

  1. Pregateste o lista cu câte persoane vor fi.
  2. Pregătește meniul și ține cont de dietele invitaților. Anunță-i ce se va servi!
  3. Ideal și economic pentru gazdă ar fi să contribuie fiecare cu câte ceva.
  4. Pregătește un decor primitor și relaxant mai ales dacă petrecerea ține până seara târziu. Recomand luminițe agațate prin copaci sau felinare pe masă. Lumina discretă și caldă te relaxează și dacă mai adaugi un vin roze și o paturică pufoasă pentru invitatele tale, ai deja succesul petrecerii garantat.
  5. Oferă, dacă e cazul, solutie cu protecție solară sau protecție pentru țânțari în funcție de momentul zilei.
  6. Asează pe masă un coș cu fructe, un buchețel discret cu flori sau lavandă. Culoarea încăntă ochiul. Micile detalii vor da o stare de comfort tuturor.
  7. Muzică discretă în fundal sau live dacă invitații sunt talentați, depinde de fiecare.

Notă

Stiu că pașii de mai sus sunt ușor diferiti de acel gratar pus pe 2 cărămizi, cu mici si bere din spatele blocului  sau din pădure dar, dacă el, grătarul adună oameni frumoși în jurul său merge orice, oriunde doar să ne amintim să strângem după noi resturile rămase.

De la frigăruile cu cărnuri diverse, interesant combinate cu legume sau fructe exotice, pește, sardine, burgeri aromați mai nou chiar si vegetarieni, miel fraged sau pastramă de oaie, la mici, oh da…micii noștrii cu muștar și bere rece.

În fucție de meniu și de invitați, alege băuturi potrivite pentru toată lumea.

Sugestie de meniu:

Muschi de vita la grătar cu dressing chimichurri!

Ingredientele pentru 2 portii de pus pe grătar sunt:

  •  400gr muschi de vita la temperatura camerei, sare si piper ulterior dacă e cazul. Nu uita că sarea întăreste carnea.
  • Pentru dressingul argentinian – o linguriță seminte de chimion,1/2 lingurița seminte de fenicul, o legatură de pătrunjel tocat mărunt, un ardei iute roșu tocat mărunt, fără seminte, o linguriță frunze pisate cimbru, 5 linguri ulei de masline, 2 linguri otet din vin roșu sau chiar vin roșu.
  • prepararea marinatei se face așa:semintele se trag la tigaie fără ulei,vreo 30 de secunde pănă se îmbină aromele.
  • se răstoarnă semintele într-un bol apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, ardeiul, cimbrul, uleiul, otetul si un pic de piper. Asează frumușel friptura pe un platou sau ce ai prin bucătărie si unge-o cu marinata pregatitaă Lasă vreo 30 minute sau chiar 1 ora să se marineze, să intre bine dressingul în carne timp în care încingi bine grătarul.Pune carnea apoi pe grătar vreo 3-4 minute pe ambele parti si asta e…

Garnitura la alegere, fie legume pe grătar, fie cartofi copti cu smantana si bacon.Dr Google e plin de sugestii.

Băutură musai vin roșu dar e ok și roze-ul, fresh-uri de vara sau chiar limonade.

Elena Santos si familia

Hai sa avem pofta!

Sunt Elena și vă îmbrățișez cu drag!