Trei metode sa iti distrezi copiii cand afara ploua!

Vara, soare, timp bun de iesit prin parcuri, vacante la munte si la mare…eee frumos, nu? Dar cand ninge sau ploua ce faci cu micutii tai? Le pui tableta in brate si scapi? No way Jose!

Uite 3 idei:

  1. Sticlele si marul. Pui 6 sau 8 sticle grupate 2 cate 2, daca ai sau se pot folosi orice obiecte de plastic apoi in interiorul unui dres se pune un mar, dresul se pune pe cap si  trebuie sa treci marul  printre sticle facand jaloane in zig-zag in mai putin de 15 secunde.
  2. Pictura pe geam si nisipul kinetic. Da, cu ajutorul nisipului kinetic invatam despre senzorial si forme, aducem vara, plaja in casa cand afara e frig iar pictura pe geamuri e o forma de invatare prin joc despre culori, natura, arta.16010208_221763918283072_315216201_o
  3. Mini artshow by Ioana Ginghina. Frumoasa si talentata actrita cu strungareata si gropite, adorata de mine si fetele mele, a creat un concept  de invatare, auto-educare pentru copii, accesibil ca pret, numit MiniART -atelier de teatru senzorial. Vezi detalii aici .  Programele de educație timpurie MiniArtShow sunt gandite pe grupe de varsta: grupa 0-3 ani, 3-5 ani, sau 6-9, sau 7-10 și asa mai departe. Sambata trecuta, cand toata casa mea era plina de praf de la lucrarile din baie, am decis sa acceptam invitatia Anei Nicolescu de la Parenting PR de a participa la piesa de teatru senzorial ” In cautarea lui Nemo” .Am fost fericita sa vad curiozitatea Sarei si chiar a Rihannei. Desi nu ii place teatrul a fost acaparata de modul interactiv de punere in scena a piesei. Au vazut cum arata un diapozitiv, au interactionat cu forme, simturi si atingeri. Au auzit sunetul marii, au atins si s-au jucat cu Nemo din plus, nisip kinetic si nisip normal, actritele au povestit atat de frumos ca la un moment dat chiar si eu am fost acaparata de piesa. Copiii s-au distrat de minune moment in care mamicile au stat relaxate, socializand la un ceai. S-a meritat sa plecam de acasa sambata dimineata pe o ploaie torentiala si rece.Eu va recomand cu drag atelierele Ioanei Ginghina.

Daca si voi aveti idei de a va petrece pe timp ploios cat mai placut si educativ timpulul liber alaturi de copii scrieti-mi. Abia astept sa ma inspir!

Sunt Elena si va imbratisez cu drag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.