spalam plusuri

Racela: tuse, febra, muci, stranut, oboseala, dureri musculare. Cine mai doreste, cine mai pofteste?

Dupa o scurta vacanta la Targul Mures, la Festivalul Boutique Awake Music&Arts, unde a fost super distractiv pentru toti, va voi povesti in alt articol, schimbarile de vreme bruste de la cald la frig si invers au avut si efecte nedorite.

Tati s-a pricopsit cu doamna raceala, apoi fetele rand pe rand, deh, pupacioasele lui tata, apoi si mami si bunica si pisica, tot familionul. Mai putin Aless care e mare amator de dezinfectant si il poarta nonstop cu el. Pana acum el a scapat.DEZINFECTANTI

Si uite asa de o saptamana toata casa a primit-o pe doamna raceala ca oaspete. S-a acomodat atat de bine ca ne-a dat si cadouri.

Avea in geanta  stranuturi, muci, febra, tuse, dureri musculare si articulatii la noi astia la a doua tinerete…de toate pentru toti. Generoasa nu?

Bun, m-am decis sa spun stop, nu mai vreau cadouri din astea si e invitata sa isi faca bagajul si sa plece, cu tot cu cadouri…

Sa revenim zic!

Uite cum dezinfectez eu casa dupa o lunga sesiune de raceala:

Pasul 1. I-au un gat de tuica de prune sa dezinfectez interiorul corpului meu apoi……glumesc! (desi e o idee nu, Hmm?)

1. Spăl toate lenjeriile cearceafuri, perne, pături, pijamale la temperaturi mai mari de 60 grade iar daca răceala persista la 2-3 zile le spăl iar. Bine că se intamplă acum si nu iarna si pot să usuc tot pe sarma de afară.Lenjerii pe sarma

2. Dezinfectez frecvent zonele unde atingem mai des: clantele la usi, robinetii din baie si bucatarie, vasul de toaleta, manerul de la frigider unde mereu ne holbam ce sa mai mancam, sau butoanele de la aragaz, blaturile din bucatarie, buretele de spalat vase il sterilizez sau il schimb cu unul nou, masuta de cafea din living.

3. Spăl si curăt si jucariile fetelor in masina de rufe la temperaturi mai mici, apoi plusurile care nu intra in masina le dusez in cadita de plastic a Sarei. Aici am o dilema, unii spun ca se spala tot in apa fierbinte altii in apa rece, hmm eu pun in apa călie, calea de mijloc nu?spalam plusuri

4. Dezinfectez periutele de dinti, toate. Le pun in pahar cu apa si otet aproximativ o ora sau cumpar altele noi.dezinfectez periutele

5. Electronicele din casa telefoane, tablete, telecomenzi toate trebuiesc dezinfectate.

6. Dezinfectez baia mai ales vasul de toaleta si capacul, lavoarul si bateria, schimb mai des prosoapele, fierb peria de dus si schimb buretele.

7. Mop-aiala in toata casa. In apa care pun deterget de pardoseli obisnuiesc sa mai pun si spirt (alcool medicinal) sa fiu e sigura ca distrug asa toate bacteriile. Ei bine, cred ca e doar o pacaleala a creierului ca stiu sigur ca si detergentul de pardoseli are chimicale ce distrug oricum bacteriile dar te pui cu o mama care e in razboi cu bacteriile?… No way Jose!

Am vazut intr-un film o secventa funny in care intreaga familie, mai ales copiii aveau servetele umede cu dezinfectant si curatau casa de bacterii in ritm de dans. Nu am incercat inca pentru ca eu sunt inca in convalescenta dar trebuie sa fi fost distractiv.

Daca aveti alte idei de a scapa de bacterii scrieti-mi in comentariu cum faceti voi sa le eliminati si cat timp dupa ce a trecut raceala mai continuati cu dezinfectarea casei.

Sunt Elena si va imbratisez cu drag!

Spor si energie!

Ps.Sursa pozelor arhiva personala

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.