Am cunoscut, in cariera mea in domeniul ospitalitatii, oameni minunati iar mainile lor scoteau opere de arata din orice leguma, fructa sau tipuri de carnuri, mai ales cei sub umbrela The Caterer, firma de catering si evenimente mari si foarte mari(1000-5000 persoane). De la ei, Marian Patuleanu si Daniela Stancu, bucatarii mei exceptionali, am invatat diverse preparate delicioase.

Cand lucrezi in industria hoteliera, restaurante si catering, ai acces la nenumarate retete fabuloase, economice si extrem de delicioase si mai ales afli trucuri in bucatarie pentru a rezolva situatii de tipul ce faci cand se taie maioneza, ce faci cand nu se leaga mamaliga sau crema x.Interesant nu?

Cosulete din cartofi cu crema de branza si bacon!

Cum se face.

Azi va prezint un preparat simplu, din cartof si crema de branza, absolut delicios dar aspectuos si bun de servit cand aveti musafiri sau vreun eveniment mai cu staif.

Pentru aceasta reteta de cartofi copti cu branza aveti nevoie de:

  • Cartofi medii in coaja (10 cartofi =20 cosulete)
  • Ulei de masline vreo 3-4 linguri
  • Unt topit 30 gr
  • Smantana de gatit 200 gr
  • Cheddar -branza rasa 200 gr (sau orice fel de branza preferati)
  • Bacon copt si inmaruntit 300gr
  • Ceapa verde chivas 5-6 fire
  • Sare si piper
  • un ardei rosu

Instructiuni sau…cum am facut eu:

Incalzeste  bine cuptorul.

  • Spala bine cartofii, cu tot cu coaja si apoi unge-i cu ulei de masline, asezoneaza cu sare si piper si cu ajutorul unei furculite, inteapa-i ca sa poate coace uniform la interior.
  • Pune cartofii la cuptor 50 de minute pana cand intra usor furculita sau un cutit in ei pana la centru.
  • Scoate preparatul din cuptor si lasa la racit 10-15 minute fara sa acoper cu ceva.
  • Tai apoi cartoful in jumatate, ca in imaginea de mai sus,  scobeste usor la centru cu un cutit special sau o lingurita.

Cum se face umplutura sau crema de braza:

  • cartoful scos de la centru impreuna cu smantana de gatit, untul se pun in mixer si se amesteca pana devin piure, apoi se amesteca cu branza dupa gustul si preferinta fiecaruia, ceapa verde si un pic de bacon.

Cu aceasta pasta, se umple cupele de cartofi. Aici sunt 2 variante: fie mai bagi odata la cuptor cartofii pentru 10 minute fie ii servesti asa cum sunt adaugand ca decor ardei rosu tocat marunt si ceapa verde subtire(ceapa ciorii sau ceapa chivas) la vel inmaruntita fin.

Total timp de coacere si preparare 50 minute coacerea si 3 minute umplutura.

Acest preparat,Cosulete din cartofi cu crema de branza si bacon se poate servi  atat cald cat si rece. La diverse evenimente unde am avut in meniu acest preparat a fost un real succes. Pofta mare!

Sunt Elena si te imbratisez cu drag!

Spor si energie!