Acasă Ce gatesc

Ce gatesc

Foto arhiva personala
Cea mai buna negresa de post cu gem si nuci pe care am gatit ever! Zau ca imi vine sa ma pupacesc de nu ma vad cand fac un lucru si imi iese foarte bine. Asa de sus mi se ridica stima de sine ca mai greu o aduc inapoi in corason. Sa revenim la cele lumesti, la noi in...
Povestea cartofului dulce, proprietati si o reteta magnifica! Cartofii dulci, delicatesa cu o istorie regala! Cristofor Columb a fost cel care a descoperit in 1492 adica in urma vreo 500 de ani Taramul Mirodeniilor,Peru din zilele noastre. O data cu aceasta descoperire Columb a adus in Europa trei legume care au revoluţionat gastronomia de-a lungul timpului: porumbul, cartoful alb şi cartoful dulce. Stiati ca... -dupa...
Postul. Ce este postul si cum ne curata  organismul si mentalul indiferent de religie. Alegeri. Este delicat sa abordezi in 2018 teme religioase insa nu despre asta este articolul meu de azi ci despre sanatatea corpului si a mintii. Pe acest pamant Entitatea Divina are mai multe denumiri in functie de asezarile pamantesti, culte, zone, influente. Fiecare are libertatea de a...
Cum aleg ananasul, cum se taie si cum putem sa il preparam? Am crescut cu nuci si mere, pere,prune, caise si gutui, or mai fi ele dar dintr-astea exotice vedeam la sarbatori, colo doua portocale si daca aveai noroc la Alimentara vreo 5-6 banane verzi. Dupa anii 2000 piata noastra ca si alimentatia s-a diversificat si avem acum mango, ananas, papaya,...
Cu toti il dorim in alimentatia noastra si a familiei dar cum stim sa alegem fructul de avocado? Avocado a intrat cu succes la noi in Romania fiind promovat atat de hotelieri prin gastronomia internationala, restaurante si mai nou(de vreo 15 ani incoace) de nutritionisti, healthcoach, dieteticieni si medici. Cred ca nu este mamica in zilele noastre sa nu incerce...
Stii momentul ala cand te uiti la un preparat si iti ploua in gura efectiv? Asta am simtit eu cand am servit Beef Wellington la finuta mea Irina. E o moldoveanca pura din Republica Moldova dar ce iese din mainile ei....te lingi pe bot zau. Aaa si mai face si o visinata belea sau  lichior din melisa tip digestiv ca...
supa Gaspacho Andaluz
 Supa rece cu rosii si alte zarzavaturi! Vara obisnuiesc sa folosesc cat mai multe legume din gradina mea pentru a gati. Pentru ca pe canicula nu prea avem chef sa mancam  fierbinte, m-am gandit sa prepar o supa rece din rosii si zarzavaturi la indemana. Supa Gazpacho-Andaluz inventata de spanioli si preluata in toata lumea, este o supa rece din regiunea...
Chix-Wrap
Dragii mei, am preparat in aceasta seara 2 retete Chix Wrap, un fel de shaorma de pui si Vegan Avocado Wrap o reteta simpla de vara pe care o folosesc si atunci cand tin post. Dupa o zi obositoare si calduroasa de duminica nu mai aveam chef sa stau sa pregatesc o cina cu preparate complicate. Am ales un meniu usor...
Salutare dragii mei, luna trecuta  am fost la un targ raw -vegan. Am avut ocazia sa fac cunostinta cu organizatoarea nutritionista Ligia Pop. Nu fac parte din categoria celor care au renuntat total  la carne insa cel putin de doua -trei ori pe saptamana gatesc fara! M-am inspirat din cartile sale si va prezint reteta rapida: supa de linte cu...
Cel mai fericit moment al Omului este atunci cand constientizeaza viata, sanatatea, timpul, atunci cand pui frana si incepi sa pretuiesti fiecare moment, fiecare particica din tine, fiecare clipa cu cei dragi! Nu trebuie neaparat o boala terminala precum cancerul sa iti traga un semnal de alarma, nu trebuie sa astepti sa vina Doamne Doamne sa te bata pe umar...