Acasă Ce gatesc

Ce gatesc

Am cunoscut, in cariera mea in domeniul ospitalitatii, oameni minunati iar mainile lor scoteau opere de arata din orice leguma, fructa sau tipuri de carnuri, mai ales cei sub umbrela The Caterer, firma de catering si evenimente mari si foarte mari(1000-5000 persoane). De la ei, Marian Patuleanu si Daniela Stancu, bucatarii mei exceptionali, am invatat diverse preparate delicioase. Cand lucrezi in...
  Tu stii diferenta dintre mirodenii si condimente? Zilele trecute am gatit pui cu diverse mirodenii. Foarte gustos si apreciat de intreaga familie. O persoana draga mie m-a contrazis spunand ca nu mirodenii am pus in mancare ci condimente sau, ca inseamna acelasi lucru. Ei bine nu inseamna acelasi lucru. Dar sa clarificam, zic! Scurt istoric de informare:  Definitii conform DEX: " MIRODÉNIE, mirodenii, s. f. 1. (Mai...
Despre sfecla rosie, cum o aleg, cum o prepar va spun imediat Ca manager de hotel, am incercat prima data sfecla rosie, fiarta, in urma cu aproape 10 ani, atunci cand a trebuit sa degust un preparat ce avea sa fie servit la un eveniment cu mare staif. Prima reactie din gand, eu stiind mirosul, a fost yack... Ignoranta de mine,...
Sursa foto arhiva personala si google imagini
Asparagus adica "mai pe romaneste" sparanghelul. Daca ceri cumva sparanghel in supermarket (in romaneste, da), foarte putine persoane stiu la ce te referi si se uita ciudat la tine ca de, ne-am englezit cu totii (je included). Asta am patit eu in Auchan  cand am cerut domnului de la sectia respectiva sa aduca alt sparanghel mai proaspat ca cel...
 Ce mai gatim in cursul saptamanii pe repede inainte! Daca esti in contra timp si nu ai idei de ce anume sa gatesti, uite ce am gatit eu pentru membrii familiei mele in mai putin de 20 de minute. Ideal ar fi sa iti faci un meniu pe toata saptamana si stai mai relaxata. Muschiulet fraged de porc tras in unt...
Foto arhiva personala
Cea mai buna negresa de post cu gem si nuci pe care am gatit ever! Zau ca imi vine sa ma pupacesc de nu ma vad cand fac un lucru si imi iese foarte bine. Asa de sus mi se ridica stima de sine ca mai greu o aduc inapoi in corason. Sa revenim la cele lumesti, la noi in...
Povestea cartofului dulce, proprietati si o reteta magnifica! Cartofii dulci, delicatesa cu o istorie regala! Cristofor Columb a fost cel care a descoperit in 1492, adica in urma vreo 500 de ani, Taramul Mirodeniilor, Peru din zilele noastre. Odata cu aceasta descoperire, Columb a adus in Europa trei legume care au revoluţionat gastronomia de-a lungul timpului: porumbul, cartoful alb şi cartoful dulce. Stiati ca... -dupa...
Postul. Ce este postul si cum ne curata  organismul si mentalul indiferent de religie. Alegeri. Este delicat sa abordezi in 2018 teme religioase insa nu despre asta este articolul meu de azi ci despre sanatatea corpului si a mintii. Pe acest pamant Entitatea Divina are mai multe denumiri in functie de asezarile pamantesti, culte, zone, influente. Fiecare are libertatea de a...
Cum aleg ananasul, cum se taie si cum putem sa il preparam? Am crescut cu nuci si mere, pere,prune, caise si gutui, or mai fi ele dar dintr-astea exotice vedeam la sarbatori, colo doua portocale si daca aveai noroc la Alimentara vreo 5-6 banane verzi. Dupa anii 2000 piata noastra ca si alimentatia s-a diversificat si avem acum mango, ananas, papaya,...
Cu toti il dorim in alimentatia noastra si a familiei dar cum stim sa alegem fructul de avocado? Avocado a intrat cu succes la noi in Romania fiind promovat atat de hotelieri prin gastronomia internationala, restaurante si mai nou(de vreo 15 ani incoace) de nutritionisti, healthcoach, dieteticieni si medici. Cred ca nu este mamica in zilele noastre sa nu incerce...