Acasa cu Mami se alatură campaniei pro miscare si sănătate a Asociatiei Kinetobebe. Gimnastica bebelusilor este importantă încă de la nastere. Ca să avem un copil sănătos, un copil ce se dezvoltă frumos din punct de vedere neuromotor si cognitiv este important să consultăm un kinetoterapeut, să ne indrume către o gimnastică corectă.
Reguli concurs:
      Te invit să te alături si tu acestei campanii Baby Loves Gym, iar copilul tău(de la naștere la 3 ani) poate deveni imaginea campaniei, poate deveni parte din calendarul de sfarsit de an si poate catstiga o sedinta foto si un consult gratuit.Uite cum:
 • Faci mișcare împreună cu bebele tău, vă distrați si faceti poze clare cu bebele sportiv.
 • După ce ai facut poza si o incarci pe blog, in comentariu, cu numele copilului si adresa de email astepti extragerea pe 16 iulie, (uită-te la finalul acestui articol la nota despre protectia datelor).

Bun, uite care sunt următorii 3 pasi:

 1.  Numeste toate categoriile din blogul meu apoi abonează-te să poți primi noutăti când postez articol nou.
 2.  Descrie-ti copilul in 3 cuvinte.
 3.  Atinge clopotelul de pe canalul meu de Youtube Acasa cu Mami si abonează-te.

Pana pe 15 iulie adunam fotografii cu bebelusii cei mai sportivi (nastere – 3 ani), dintre care kinetoterapeuti de la asociatia Kinetobebe vor alege bebelusi, care sa devina imaginile campaniei Baby Love Gym. Premiul celor care castiga acest concurs este o sedinta foto cu talentata Cristina Nichitus Roncea.

Din toate aceste fotografii se va face la finalul anului un calendar al bebelusilor sportivi.

După naștere, majoritatea mămicilor doresc să meargă la sala de gym. Vor să revină repede la forma frumoasă și sănătoasă a corpului prin gimnastica dar, stiati că si bebelusi pot face asta, stiati? Sigur nu stiati.

Nici eu, după 3 copii nu știu multe însă, sunt deschisă să învăț. Kinetoterapia nu este doar pentru copii cu probleme.

mami si fetele
veselie

 

Kinetoterapia este acel mers la sală pentru o menținere sănătoasă a corpului si dezvoltării armonioase prin miscare fie bebe, fie adolescent sau adult!
La KinetoBebe sunt zilnic părinti cu copii care au diverse probleme in dezvoltarea lor fiziologică și multi dintre ei puteau fi recuperați mai usor, dacă părinților li s-ar fi spus din maternitate două adevăruri simple:

– bebelusii adora sa faca miscare si au nevoie de multa miscare inca de cand se nasc;

– parintii pot afla de la anterenori specializati in “sportul” bebelusilor, ce fel de sport este bine sa faca ei de mici si cum ii pot ajuta. Antrenorii sunt kinetoterapeuti specializatii.

 

 

Fondatoarea asociatiei Kinetobebe, Raluca Chisu ne spune despre proiectul nou lansat:

În contextul actual, când societatea este din ce în ce mai sedentară, dragostea de mișcare trebuie cultivată de la vârste foarte mici. Dacă în alte țări bebelușii sănătoși împreună cu mamele lor sunt integrați foarte rapid în programe de dezvoltare neuropsihomotrie și socializare, la noi nu există multe astfel de oportunități. De aceea am decis să oferim publicului mai multă informație științifică, evenimente șacțiuni unde părinții să aibă șansa de a învățaalături de cei mici, ce înseamnă mișcare sănătoasă pentru bebeluși și cum poți să faci din sport un mod de viață până la adânci bătrâneți” declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kineto Bebe.

În primii doi ani de viață, bebelușul beneficiază de foarte multe ocazii de a învăța mișcări, jocuri, cântece și mămici. Aceste ocazii, folosite din plin, duc la atingerea unui nivel optim de dezvoltare neuromotorie și emoțională, socială și lingvistică, dar și a sentimentelor și a modului de gândire ale copilului. Ședințele de stimulare motorie prin gimnastică, ajută la folosirea din plin a acestor ocazii ajutând ca fiecare moment din viața bebelușului să fie folosit la maxim!

Baby Loves Gym este un concept care propune programe de exerciții adecvate vârstei copilului, cu scopul de a-l ajută să atingă mai devreme etapele de dezvoltare neuromotorie, cultivând în același timp dragostea acestuia pentru mișcare și îmbunătățindu-i abilitățile psihomotorii.

Beneficiile programelor Baby Loves Gym sunt multiple, vizând atât copiii, căt și mămicile. Printre ele amintim:

 • atingerea mai rapidă a etapelor de dezvoltare neuromotorie;
 • adaptarea mai ușoară la schimbările de mediu familial și la prezenta persoanelor noi, îmbunătățindu-le posibilitățile de relaționare;
 • stimularea abilităților psihomotorii ale copilului;
 • satisfacerea nevoilor sale de mișcare, indiferent de vârstă;
 • posibilitatea depistării eventualelor deviații și deficiente ce pot să apară de-a lungul perioadelor de creștere;
 • furnizează mamei oportunități de relaționare cu alte mămici cu copii de vârste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminând rutina zilnică etc și mai important este faptul că oferă informații referitoare la modalități de mobilizare și poziționare a copilului, pe care multe dintre ele nu le cunosc.

Echipa de specialiști a Asociației Kineto Bebe, kinetoterapeuți, psihologi oferă în campania Baby Loves Gym informațiile de care are nevoie un părinte pentru a alege mișcarea corectă și benefică pentru copilul său, invită părinții și copiii la acțiuni diverse unde pot experimenta programele de mișcare, răspunde întrebărilor părinților pe site-ul www.kinetobebe.ro și promovează pe orice cale beneficiile unei vieți active, atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți.

Pentru informații despre dezvoltarea sănatoasă a copiilor și programul Baby Loves Gym se poate acces pe www.kinetobebe.ro.

Campania  Baby loves Gym este susținută de SNUFFLE BABE România –  produse pentru copiii care respiră  ușor, indiferent de sezon.

Partener media principal este Itsy Bitsy FM.Program susținut de Asociația EMOVERE, prin personajul ei simbol Irinuca, pomotoare a vieții sănătoase.

Felicitari Raluca Chisu si Monica Popescu, Asociatia Emovere, Kinetobebe si Snufflebabe  pentru aceasta initiativă.

…………………………………………………………………………………………………………….

Nota despre concurs si datele cu caracter personal

Pe 16 iulie voi extrage  un fericit câștigător, pe care îl voi anunța prin update la acest articol și pe emailul cu care vă înscrieți la concurs.

Un copil poate fi înscris o singură dată și doar dacă are între 0-3 ani. După anunțarea câștigătorului aveți 24h pentru a valida premiul prin trimiterea către mine a datelor de contact – email, telefon.

Va informez că emailul vostru va fi folosit doar pentru aceasta comunicare, iar ulterior după confirmare va trebui să comunic datele voastre de contact către Asociatia Kinetobebe în vederea stabilirii detaliilor legate de intrarea în posesia premiului – stabilirea ședinței foto și a evaluării. Datele voastre nu vor fi folosite ulterior, doar dacă bifați să primiți pe viitor alte notificări. Țineți cont că fotografiile încărcate vor fi publice și vizibile tuturor, iar eu nu le pot proteja împotriva copierii de către terțe persoane, deci luați în calcul folosirea unor imagini prin care să nu poată fi ușor identificat copilul. Personal nu voi folosi fotografiile în niciun alt scop decât pentru validarea participării la concurs și le voi șterge oricând, la cererea voastră expresă. De asemenea, vă rog să folosiți fotografii din arhiva personală, pentru a nu avea probleme legate de drepturile de autor asupra fotografiei încărcate, responsabilitatea cu privire la eventuala încălcare a drepturilor de autor aparținând persoanei care alege să încarce și să înregistreze fotografia și nu autoarei acestui blog.

Sunt Elena si mă alatur campaniilor ce promoveaza sportul si sanatatea!Te imbratisez!

Spor si energieeee

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.