Când mi-am curățat pensulele pentru make-up ultima dată? Păi ce, am timp și d-astea? I’m a MoM!

Să fim serioși adică serioase și cinstite, cât de des ne spălăm, curățăm pensulele și bureții pentru make-up?

Să vă spun ce am aflat eu de la profesioniști și cum procedam eu!

De curând am participat la un eveniment în care se impunea un machiaj profesionist ca la carte domne, ca la carte. Wow, am fost în al nouălea cer. Să vă spun de ce. Am ajuns prima, iar doamnele de la make-up, Dorina și Mihaela Maria, super artistele în arta machiajului au avut timp numai pentru mine să mă rasfețe. Eeee, cine a fost… ză diva?

Rând pe rând au venit și celelalte 15 mămici ce urmau să fie machiate. Pentru că eu eram gata am zis să rămân prin preajma să mai fur meserie cumva.

-Ce-am auzit, dar ce am auzit de la atâtea mămici pff! Să vă spui dar, cu ghilimele de rigoare, da? “auzi, poți să mă machiezi cu fardurile mele,  mi-e frică să nu iau vreo boală, dar dacă folosim același rimel putem să luăm ceva gen conjunctivită sau pensulele alea or fi dezinfectate?

Sincer, deși au fost spuse în șoaptă, toate aceste întrebări mi s-au părut pertinente. Nu am avut timp să stăm la taclale că urma să defilăm pe covorul roșu dar mi-am notat să întreb după. Ceea ce am și făcut.

Mai întâi să vă arăt ce  divă am fost pentru o seară, ce a ieșit din mănuțele make-up artistei Mihaela Maria și creația vestimentară a faimoasei Ana Novic

 

Asta era partea cu machiajul, v-ați prins nu? Acum și ținuta…dum, dum, dum bat tobele da, că intram eu. Uite ce frumusețe:

Să revenim și să vă spui cum se curăță corect beautyblender, pensulele, cleștele pentru gene și bureții pentru pudră.

Până de curând eu le spalam pe toate, dar pe toate o singură dată pe lună(dacă nu uitam) cu detergent de vase. Atăt. Nu e greșit dar mai bine vă spune specialistul zic. Păi nu?

Când am dat eu interviu pentru o revistă cu ștaif, am avut fotograf celebru dar am avut un make-up artist super-duper-truper faimos, doamnelor și domnilor Marina Chiorean!

Am sunat-o pe Marina și am întrebat-o cum se curăță, cum se spală, cum se întrețin acasă, ustensilele pentru machiaj și mai ales dacă sunt pericole cănd ne lăsăm machiate în grup.

Să le luăm pe rând:

1.Pericole sunt dar sunt minime și sunt doar în cazul în care, cel ce machiază nu obișnuieste să dezinfecteze cât de des posibil atunci cand machiază mai multe persoane la rând. Bolile tip conjunctivită sau de piele, în studii teoretice au probabilitate mică să se transmită. În realitate rimelurile contin un ingredient greu de pronunțat PHENOXYETHANOL, adicătelea un ingredient lichid, uleios care previne și întârzie creșterea microbiană protejând astfel cosmeticele de la alterare și acesta diminuează foarte mult șansa de a transmite vreo boală. Pensulele însă, mai ales cele pentru aplicarea fondului de ten sunt cele mai expuse bacteriilor și virusilor. De aceea toți makeup artisti care iși respectă meseria au soluții dezinfectante cu ei precum și mai multe seturi de pensule. Eu am stat relaxată pentru că știam că sunt pe măini bune.

 

Tips&tricks

Pensulele dacă sunt din păr sintetic se spală cu săpun solid și apă caldă, nu călie, nu fierbinte. Dacă pensulele sunt din păr natural atunci ele se pot spăla cu sampon pentru păr.

foto Elena Santos

Beautyblender adică aplicatorul burete a fondului de ten, bazelor si a anticearcănelor tip crema lichidă se spală ca și pensulele sub jet de apa caldă cu săpun solid.Toate se șterg sau usucă prin palpare, tamponare și nu prin frecare. Se schimbă lunar sau atunci cănd observăm că se dezintegrează. De reținut este că beautyblenderul se spală imediat după utilizare.

Amice di smalto
Sursa

Cleștele pentru gene se spală sub jet de apa caldă cu săpun, se clătește foarte bine și se stropește cu un pulverizator cu spirt. Cam aceeași procedură ca și în cazul forfecuțelor pentru unghii sau pielițe.

Imagini pentru eyelash curl machine

Sper că am adus un pic de lumină și de acum știm ca femei-mămici cum să ne curățăm și dezinfectăm ustensilele pentru machiaj.

Ce este bune de reținut:spală cât mai des buretele pentru fond de ten si tot ce este ud aplicabil. Pensulele săptămânal sau cel puțin de două ori pe lună cu săpun solid și să nu uităm să le dezinfectăm cu spirt alături de forfecuțe.

Dacă acest articol îți este util aș aprecia un scurt comentariu!

Sunt Elena și te îmbățișez cu drag! Ole…

Spor și energieee…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.