home

Multe mamici ma intreaba  ce fac eu cand copii stau acasa. Ei bine, pe langa rutina zilnica de curatenie, organizarea casei, preparat mesele, home schooling …spun Stop si ne jucam, cu toti trei copiii, desi au varste diferite (3 ani, 9 ani si 13 ani). Nu traim de doua ori si imi place sa ma mai simt si eu copil, din cand in cand.

Uite mai jos 5 exemple:

  1. Joaca în zapadă. E ianuarie si zăpada avem din belsug. După ce terminăm cu totii de curătat zăpada de pe alei si spatiile de acces, ne batem cu bulgari, ne trantim in zapada, ne alergam prin nametii inalti aproape de 1 metru. Cata bucurie! Pentru mine ca mama, cand ei sunt fericiti, eu radiez! ( DA si copilul din mine se joaca o data cu ei, e o senzatie de implinire, de zen absolut).
  2. Cookies, sticlele si dresu-n cap. Stam cu totii in bucatarie si facem prajiturele. Cateodata nu ne ies, cateodata ne batem cu faina, insa cel mai important este ca am petrecut timp impreuna. Cat timp sunt la cuptor noi asezam 6 sau 9 sticle de plastic (0.5ml)pline cu apa, pe podea, luam un dres de copil si punem 2 mere sau portocale in interior apoi ne punem dresul pe cap si, fara ajutorul mainilor trebuie sa darmam, cu marul din dres, sticlele intrun minut. Distractie garantata.

    Nisipul kinetic. Da, cu ajutorul nisipului kinetic invatam despre forme si aducem vara, plaja in casa cand afara e frig.16010208_221763918283072_315216201_o

  3. Popcorn si desene animate. Cati dintre noi parintii  mai tragem pe furis cu ochiul la ce se uita copilul la televizor, cat de mult copilul din noi ar mai vrea sa stea degeaba, fix cu ochii la televizor pe desene animate! Eu, eu, eu! Soooo…am facut un mega bol cu floricele si ne-am uitat la Barbi si palatul de diamant apoi la Harry Potter si piatra filozofala!
  4. Aplicatia JUST DANCE NOW. Daca vreti sa faca sport copilul in casa, inclusiv mama arde calorii, descarca aceasta aplicatie pe telefon si pe calculator sau TV in acelasi timp. Sa dansezi impreuna cu copii tai e super, hiper,extra, mega distractie! Dupa concursul de dans ai o stare deenergie si  fericire intalnita doar in copilaria aceea cand nu aveai frici si griji de mamica!

Vacanta frumoasa in continuare. Sunt Elena si va imbratisez cu drag! Pe curand!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.